Flommen i Olden:

Får flytte hjem

De involverte forteller om dramatikken som utspilte seg da flommen truet bygda.

OLDEN: 25 personer ble evakuert etter flom i Olden i Sogn og Fjordane. Video: Roger Vik. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Lokalavisa Fjordingen melder i 09.40-tida at de evakuerte får flytte hjem igjen, med foreløpig forbehold for Alda camping.

Søndag kveld ble det slått alarm i Stryn kommune i Sogn og Fjordane da flere elver gikk over sine bredder i bygda Olden. 40 bolighus var truet av flommen, og totalt 25 personer ble evakuert.

Mandag morgen er situasjonen fortsatt uavklart.

- Det har ikke vært forsvarlig å flytte tilbake i natt. Mandag morgen vil de evakuerte få svar på om de kan flytte tilbake igjen, forteller ordfører i Stryn kommune, Sven Flo (H), til Dagbladet.

Et stort område er fortsatt sperret av i påvente av at en geolog skal gjennomføre en vurdering.

Kan ha sluppet med skrekken

Akkurat hvor hardt bygda ble rammet, vil man ikke vite sikkert før dagslyset melder sin ankomst. Da vil politiet starte kartleggingen av de berørte områdene for å se etter hittil ukjente skader.

Foreløpig ser det ut til at de slapp med skrekken.

Ingen er meldt skadd, savnet eller isolert. Det er heller ingen kjente skader på bebyggelse eller vei, men det er noe løsmasse som ligger i veien der som elvene har gått over sine bredder, opplyser operasjonsleder Stein Rune Halleraker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer