LEKKASJE: Dette er blant bildene politiet mener er lekket fra politidokumentene i terrorsaken. Bildene av Behring Breivik som forlater Regjeringskvartalet etter å ha plassert bombebilen, dukket opp i ABC Nyheter. Bildene blir av retten brukt som argument for å nekte bistandsadvokatene større innsyn i etterforskningen.
Foto: Fra ABC Nyheter
LEKKASJE: Dette er blant bildene politiet mener er lekket fra politidokumentene i terrorsaken. Bildene av Behring Breivik som forlater Regjeringskvartalet etter å ha plassert bombebilen, dukket opp i ABC Nyheter. Bildene blir av retten brukt som argument for å nekte bistandsadvokatene større innsyn i etterforskningen. Foto: Fra ABC NyheterVis mer

Får fortsatt ikke se terrordokumenter

Det har Oslo tingrett bestemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av advokatene til ofrene i saken har krevd at de skal få lese alle politiets dokumenter i saken. Kravet er i tråd med rettighetene de har som bistandsadvokater, men faren for lekkasjer til pressen gjør at Oslo tingrett tirsdag avslo advokatenes begjæring, skriver VG.

Vurderer anke Advokat Morten Engesbak, som er ansvarlig for kravet om innsyn, sier han ikke vet om kjennelsen skal ankes til lagmannsretten.

- Min første kommentar er at jeg sammen med mine kolleger sannsynligvis vil analysere kjennelsen. Før vi har gjort det vil jeg ikke gi noen svar om hvorvidt den blir anket eller ikke, sier Engesbak til avisen.

Han sier at de i løpet av kort tid vil ta stilling til ankespørsmålet.

Lekkasje Bistandsadvokatene har allerede fått utlevert enkelte av dokumentene i saken, og deler av disse har allerede blitt lekket til enkelte medier.

Dette tok Oslo tingrett med i sin begrunnelse og anså faren for nye lekkasjer som stor.

Retten mener denne saken har et så ekstraordinært preg at eventuelle lekkasjer til pressen vil kunne få store konsekvenser for etterforskningen, ifølge kjennelsen.

(NTB)

VURDERER ANKE: Bistandsadvokat Morten Engesbak har så langt ikke tatt noen beslutning hvorvidt saken vil bli anket. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
VURDERER ANKE: Bistandsadvokat Morten Engesbak har så langt ikke tatt noen beslutning hvorvidt saken vil bli anket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer