- Får fortsatt inn opplysninger om nye smittede

Kjøttpålegg fra denne fabrikken har trolig tatt livet av 12 i personer i Danmark.

STENGT: Fabrikken til kjøttvareprodusenten Jørn A. Rullepølser A/S er stengt, etter at det er påvist listeriabakterier i kjøttpålegg fra bedriften. Til sammen 20 personer har blitt syke etter å ha fått i seg listeriabakterien, og i følge danske medier er tolv personer døde.
Foto: Simon Læssøe / NTB scanpix
STENGT: Fabrikken til kjøttvareprodusenten Jørn A. Rullepølser A/S er stengt, etter at det er påvist listeriabakterier i kjøttpålegg fra bedriften. Til sammen 20 personer har blitt syke etter å ha fått i seg listeriabakterien, og i følge danske medier er tolv personer døde. Foto: Simon Læssøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi får fortsatt inn opplysninger om nye listeriapasienter i Danmark, sier seniorforsker i det danske Statens Serum Institut (SSI), Steen Ethelberg til Dagbladet.

- Vi håper at smittekilden er fjernet, men flere pasienter kan være smittet. Det kan være at de ennå ikke har utviklet sykdommen eller blitt diagnostisert, fortsetter Ethelberg, som leder instituttets avdeling for matvarebårne og zoonitiske infeksjoner.

Alle syke etter 6. mai Så langt har 12 dansker mistet livet, etter å ha spist listeria-infisert kjøttpålegg fra produsenten Jørn A. Rullepølser A/S. Totalt har 20 pasienter så langt fått påvist smitte - og ifølge SSI er det funnet den samme bakterietypen - listeria MLST224 - i prøver tatt fra lammerullpølse produsert av Jørn A. Rullepølser A/S.

- De 20 pasientene ble syke etter den 6. mai. Våre funn viser, slik vi tolker dem, at virksomheten har bakterien i produksjonslinja si, og at også andre partier med påleggsprodukter kan inneholde smitte, sier Ethelberg.

SSI får fortsatt innsendt bakterieprøver, opplyser han. Prøvene blir undersøkt, slik at instituttet skal kunne avdekke om de eventuelt er en del av utbruddet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer