Får fortsette hos Jamie

Norske Weronicha skulle få lov til å jobbe hos Jamie Oliver i to dager. Nå har han sagt at hun kan bli så lenge hun vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • På prøve hos Oliver.

  Weronicha Skovly Gjerdingen (20) fra Hadeland drømte om å få lov til å kokkelere hos kjendiskokken

  Jamie Oliver. Det er det bare briter som har gjort tidligere, men Weronicha er en snarrådig jente.

  Jobber med Jamie


  For nå har drømmen blitt til virkelighet. I forrige uke dro hun til London for å prøve seg på populære Fifteen i London, restauranten er så hipp av den er fullbooket ut januar.

  - I to dager nå har hun jobbet sammen med Jamie, forteller Weronichas far til Dagbladet.no. Og i går kom god-beskjeden. Jamie er så imponert over henne at han har gitt beskjed om at hun kan fortsette så lenge hun vil.

  - Ja, dette er veldig stort for henne, hun skulle jo egentlig bare være der i to dager. Nå har hun fått lov til å jobbe med det hun vil og vise hva hun kan, forteller den stolte faren.

  Selv er Weronicha en vanskelig jente å få tak i. Hun jobber sene kvelder, og har ikke lov til å snakke i telefonen på jobb. Nå håper 20-åringen, som føreløpig er på prøve hos Jamie, at hun får en lærlingekontrakt hos kjendiskokken.

  Sjarmerte seg til jobb


  Kokkeeventyret startet i sommer, da jenta var på Olivers boksignering i Oslo. Der overrakte hun en oppskrift på sjokoladefondant.

  - Han ble kjempeglad. Men det kuleste var at han kalte meg darling, fortalte hadelandsjenta til Dagbladet i forrige uke.

  Det Oliver ikke visste, var Weronicha hadde festet en søknad bak oppskriften.

  - Den var proppfull av smisk. Da hun hadde levert søknaden, gikk jentene ut og feiret. Plutselig ringte telefonen.

  - Da jeg så at det var et utenlandsnummer, fikk jeg helt hetta. Jeg kløp venninnen min i skuldra, tok telefonen og sa «hello», forklarer Weronicha.

  Og jammen var det selveste Jamie Oliver som ringte. Han hadde sett søknaden, og ville ha henne på prøvekokkelering i London.

  - Jeg ble kjempeglad, og hylte ut midt på Karl Johan, forteller hun. Etter flere dagers god jobbing har Weronicha nå tatt et skritt til mot drømmen om å jobbe fast for Oliver.

KARRIERE: Weronicha Skovly Gjerdingen (20) fra Roa på Hadeland er utdannet kokk. I forrige uke reiste hun til London, og Jamie Olivers restaurant Fifteen.
<B>KJENDISKOKK:</B> Jamie Olivers stjernestatus har gjort restauranten hans Fifteen til rene fiffe-fella.