Innreiserestriksjoner

Får fortvilt brev: - Svært vondt og trist

Personer som opplever inngrep i sine familieliv som følge av innreiserestriksjoner får nå advokatbistand og har sendt et brev til justisdepartementet.

STENGTE GRENSER: Stengte grenser skaper fortvilelse hos familiemedlemmer som ikke får sine kjære til Norge. ILLUSTRASJONSFOTO: Foto: Torstein Bøe / NTB
STENGTE GRENSER: Stengte grenser skaper fortvilelse hos familiemedlemmer som ikke får sine kjære til Norge. ILLUSTRASJONSFOTO: Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens norske borgere alltid har rett til innreise, er grensa nærmest stengt for andre. De som ifølge regjeringen ikke kan reise inn til Norge nå, er blant annet fjernere familiemedlemmer, kjærester eller forloveder.

I en pressemelding skriver advokatfirmaet Andersen & Bache-Wiig ved advokat Lina Smorr nå bistår personer «som opplever betydelige inngrep i deres rett til familieliv som følge av innreiserestriksjoner i forbindelse med covid-19.»

Gruppen er organisert i Facebook-gruppen «Oss med familie eller kjæreste i utlandet under covid-19, 2020/2021» og har over 10 000 medlemmer.

«Etter dagens regler er grensene tilnærmet stengt for alle som ikke er bosatt i Norge. Det innebærer at kjærester, besteforeldre eller foreldre til voksne barn bosatt i Norge ikke har lov til å reise inn overhodet», heter det i pressemeldingen.

Det er i dag sendt et brev til Justis- og beredskapsdepartementet med kopi til Helse- og omsorgsdepartementet, Helsedirektoratet og FHI.

I brevet framheves det at innreiserestriksjonene utgjør uforholdsmessige og urettmessige inngrep i denne gruppas rett til privatliv og familieliv etter Grunnloven og Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer