Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får fri for å lage 2000-årsbaby

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): 30 spreke jenter ved Røkland skole vil redde nordlandsbygda fra avfolkning. De søkte permisjon for å lage totusenårsbabyen. - Ja visst, de skal få permisjon, sier skolesjef Mary-Ann Meisler i Saltdal kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektor har stilt en låve midt i bygda til disposjon for jentene.

Ifølge lokalavisa Saltenposten på Fauske er søknaden allerede innvilget av rektor Kjell Skogstad.

- Vi var litt tidlig ute med datoen, skjønner jeg, ler Skogstad når Dagbladet gir ham eksperttipset som er 7. april.

- Vi beregnet dagen til 17. mars, så da var det jo bra at jentene ikke tok fri da.

Nå vil Skogstad snakke med skolesjefen om en ekstra fridag i forbindelse med påsken.

Og skolesjef Mary-Ann Meisler er helt med:

- Ja visst, de skal få en dag fri etter påske. Men, blir det ikke resultater, må de arbeide inn dagen igjen, sier skolesjefen.

- Får vi full uttelling kan dette bli dyrt for kommunen. Da må vi både dele klasser og bygge ut skolen. Men det er det jammen verd! legger hun til.

Humor og alvor

- Det som startet som en spøk på julebordet i fjor blir nå en realitet, forteller lærer og initiativtaker Lill-Heidi Nybakk. «Det er en kjensgjerning at noen av oss har passert den fertile alderen, men i den forbindelse vil vi henvise til Bibelens 1. mosebok», skriver jentegjengen i sin originale permisjonssøknad.

«Kunne Sara i det gamle testamentet få barn når hun var over 90, da er det håp for oss også,» heter det videre.

Situasjonen i Saltdal er ikke stort annerledes enn i mange andre utkantbygder. Folketallet synker, ungdommen flytter til byene. Og jentene drar først. Rektor Kjell Skogstad sier at initiativet fra jentene kom som «manna fra himmelen».

Elskovsrede

- Jeg sa ja til søknaden fordi kvinnene vil gjøre noe positivt for bygda, sier han til Dagbladet.

- Sjøl om det ligger mye humor i dette, er undertonen alvorlig nok. Vi mister innbyggere. Framtidsutsiktene er dystre om dette fortsetter, sier han.

Skogstad har ingen planer om å være med i babyracet sjøl, men vil gjerne ha et bestebarn. Rektoren, som også er aktiv Ap-politiker, har ikke bare velsignet permisjonen for til sammen 30 ansatte; hvorav 20 er lærere og resten er renholdere og kontorpersonell . Han gjør også sitt for å skape optimale unnfangelsesforhold. Skogstad tilbyr jentene et elskovsrede; en låve midt i bygda.

- Jeg har sørget for at alle i nærheten har fått nabovarsel, smiler rektoren, og ønsker de ansatte lykke til med hyrdestunden.

EROTISK SKIPPERTAK: Kvinnene ved Røkland skole tar et erotisk skippertak for bygda.