Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får frihets-tv

Irakerne får flere tv-kanaler å velge mellom når krigen nærmer seg slutten: Amerikanerne har gitt dem kanalen 'Towards Freedom'.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede før krigen begynte sørget amerikanerne for at ararberne fikk tilgang til en arabisk-talende, amerikansksponset radiokanal med mye musikk.

I dag sørget Tony Blair og George Bush for at irakerne får mer å velge mellom på tv enn det de har hatt til nå.

Kanalen sender fra et amerikansk C-130 Hercules-fly som skal sirkle over Irak. Fem timer hver dag fem ganger i uka skal irakerne få se Nahwa Al-Hurrieh, eller 'Towards Freedom'. I dag holdt statslederne appeller på den nye kanalen. Der lover de den irakiske befolkningen at de vil få kontroll over sin egen fremtid så snart marerittet med Saddam Hussein er over.

Blair kalte amerikanske og britiske soldater for 'frigjørere og venner, ikke deres beseirere'. Den engelske talen ble oversatt med arabiske tegn nederst på skjermen. George Bush la til:

- Nasjonen deres vil snart være fri. Vår eneste fiende er Saddam Husseins brutale regime, og regimet er deres fiende, også.

De to lederne understreker at de ikke ønsket å gå til krig, men sier at Saddam ikke ga dem noe valg da han nektet å tilintetgjøre ulovlige våpen. Blair lovet at de utenlanske soldatene ikke vil bli i Irak 'en dag lenger enn nødvendig'.

Den nye tv-kanalen er del av en kampanje for å overbevise både irakere og arabere i andre land om at USA og Storbritannia har gode intensjoner. I Sør-Irak starter koalisjonslandene en egen avis med 10 000 i opplag.

LOVER FRIHET: Både Tony Blair og George Bush lover irakerne en fremtid uten terror.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media