Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Canada:

Far frykter skuddveksling

Politiet mistenker at tenåringene Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) har drept tre personer. Sistnevntes far frykter at jakten ender med en dramatisk skuddveksling.

I utgangspunktet virket saken mystisk: To personer ble funnet drept, én person ble funnet død og to personer var meldt savnet i et tynt befolket område i Canada. Men tirsdag tok saken en uventet vending.

Politiet opplyste at Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18), som tidligere var meldt savnet, mistenkes for å ha drept de tre andre personene.

Årsaken til de ikke lenger anses som savnet, er at de er blitt observert nord i Saskatchewan. Siden har politiet jaktet de mistenkte seriemorderne, og har advart om at tenåringene anses som farlige.

Frykter skuddveksling

Onsdag kunne The Globe and Mail publisere bilder av Schmegelsky hvor han har på seg en gassmaske og militæruniform, samt er i besittelse av nazirekvisitter.

Tenåringene skal ha reist hjemmefra 12. juli. Schmegelskys far sier i et intervju med Canadian Press at han frykter at jakten vil ende med en dramatisk skuddveksling.

Faren forteller at hans 18 år gamle sønn har hatt det vanskelig siden foreldrene skilte lag i 2005, og har vært rammet av «veldig alvorlig smerte».

- Han er på et selvmordsoppdrag. Han ønsker at smerten skal ta slutt, sier far Alan Schmegelsky.

DREPT: En australsk mann (23) og en amerikansk kvinne (24), har blitt funnet drept i en veikant i Canada. Video: CNN. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

Ny utvikling

Onsdag kveld opplyste politiet om ny utvikling i saken: Mandag kveld ble det gjort funn av en brennende bil i Gillam-området, og politiet kan nå bekrefte at dette er den samme bilen som de mistenkte reiste med.

Bilen, en sølvgrå Toyota RAV 4, var tidligere etterlyst av politiet.

Politiets teori om at de mistenkte vil fortsette sin reise gjennom landet viser seg dermed å stemme, ettersom funnstedet er omtrent 3000 kilometer fra åstedet hvor Chynna Deese (24) og Lucas Fowler (23) ble funnet skutt og drept på mandag i forrige uke.

500 kilometer sør for det nevnte åstedet, ble Leonard Dyck funnet død på tirsdag i forrige uke. To kilometer fra det siste åstedet, ble en bil tenåringene har benyttet seg av funnet utbrent.

Etterlyser vitner

Chynna Noelle Deese (24) og Robertson Fowler (23) var ute på en to uker lang biltur gjennom Canadas ødemark da de fikk motorstopp langs Alaska Highway 97.

Ekteparet Sandra og Curtis Broughton la merke til bilen i veikanten, og stoppet for å spørre om det unge paret trengte hjelp. Men da Fowler ga uttrykk for at han visste hvordan han skulle reparere den, kjørte ekteparet videre.

Mandag ble de funnet drept ved bilen som sto parkert i veikanten.

Politiet etterlyser vitner som har vært i kontakt med dem, og særlig en uidentifisert mann som har snakket med Fowler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media