MISHANDLET: I blokka i bakgrunnen ble en da 18 år gammel mann ha blitt grovt mishandlet i februar i 2014. Bakgrunnen skal ha vært at hans svigerfar ønsket ham drept. Svigerfaren ble torsdag funnet skyldig i å ha bestilt drap på datterens kjæreste. Foto. Nina Hansen/Dagbladet
MISHANDLET: I blokka i bakgrunnen ble en da 18 år gammel mann ha blitt grovt mishandlet i februar i 2014. Bakgrunnen skal ha vært at hans svigerfar ønsket ham drept. Svigerfaren ble torsdag funnet skyldig i å ha bestilt drap på datterens kjæreste. Foto. Nina Hansen/DagbladetVis mer

Far funnet skyldig i å ha bestilt drap på datterens kjæreste

Funnet skyldig i å ha bestilt drap på datterens kjæreste som han ikke godtok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 45 år gammel familiefar fra Fredrikstad med afghansk bakgrunn er i Borgarting lagmannsrett funnet skyldig i å ha bestilt drap på datterens kjæreste, melder Fredriksstad Blad.

Juryens kjennelse i straffesaken mot 45-åringen falt torsdag.

- Han ble funnet skyldig, og det skal utmåles straff for drapsforbundet mot svigersønnen og familievolden mot datteren. Straffeutmålingen kommer om to uker, sier aktor, statsadvokat Trude Antonsen, til Fredriksstad Blad.

Frifunnet i tingretten Mannen ble frifunnet i Oslo tingrett i mars i fjor, men ble dømt for vold mot datteren. 

Totalt seks personer sto i fjor tiltalt etter at en 19 år gammel mann ble slått ned og kidnappet på Røa t-banestasjon i Oslo i 2014. 

Påtalemyndigheten argumenterte i tingretten med at faren hadde betalt 250 000 kroner for datterens kjæreste skulle drepes, men rettens flertall - to lekdommere - mente det ikke kunne bevises at de gjorde en slik avtale. De mente det var mer sannsynlig at pengene var knyttet til en muntlig avtale om et bilvaskeri.

«Tapte ære» Mannen (27) påtalemyndigheten mente 43-åringen forsøkte å inngå drapsforbundet med ble også frifunnet. Da kvinnen, som den gang var 19 år gammel, forklarte seg i tingretten sa hun at hun hadde hatt en normal oppvekst og et godt forhold til foreldrene helt til hun ble sammen med den jevnaldrende gutten i 2012. I retten bekreftet hun at det betød at familien «tapte ære» da hun ble sammen med ham.

- Forholdet deres var ikke godkjent og eller ønsket fra hennes familie. Det er bakgrunnen for volden mot henne, og at det ble bestilt et drap på ham, sa statsadvokat Trude Antonsen i sitt innledningsforedrag i tingretten.

Saken oppdateres.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram