Far ga 6-åringen ris på rumpa

Nå kan han havne i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Romerikes Blad forteller i dag om en far som er titalt for å ha gitt sønnen sin ris på rompa.

- Dette er snakk om god gammeldags klaps på baken, eller ris på rumpa, om du vil. Det fikk jeg selv mange ganger da jeg var liten, sier farens forsvarer, Torkild Jan Røseid, til Romerikes Blad.

Faren innrømmer å ha gitt guttungen ris på baken som et ledd i grensesetting i oppdragelsen tilbake i 2008. Sønnen var da seks år gammel og fortalte om dette på skolen. Deretter ble barnevernet koblet inn og en tilsynssak ble åpnet. Da faren innrømmet å ha gitt 6-åringen ris, anmeldte barnevernet ham til politiet.

Nå er han tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 219, for å ha utøvd vold i nære relasjoner.

Faren nekter straffeskyld etter tiltalen, han mener han burde vært tiltalt for legemsfornærmelse.

— Min klient mener klaps to ganger på rumpa gjør at grunnlaget for straffebudet faller bort. Statsadvokaten mener det er snakk om tre ganger. Det er snakk om juridisk teori rundt hva som kan kalles gjentatt eller ikke, forklarer Røseid, som påpeker at det aldri ble noe av barnevernssaken, sier Røseid.

Mor og far til barnet er skilt, men er ifølge fars forsvarer gode venner og samarbeider godt. Mora støtter faren i saken han nå er oppi. Far har jevnlig samvær med gutten, som skal trives godt sammen med pappa.

Saken kommer opp i Øvre Romerike tingrett 17. september.