Baneheia-saken:

- Får gaver i fengselet

Mens Viggo Kristiansen sitter bak fengselsmurene på Ila og venter på svar om prøveløslatelse, har støtten på utsida blitt mer synlig. - Det er mange som har tatt initiativ, sier advokat Arvid Sjødin.

STØTTE: Viggo Kristiansen (41) har ifølge sin advokat fått mye støtte etter at saken ble besluttet gjenåpnet. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet
STØTTE: Viggo Kristiansen (41) har ifølge sin advokat fått mye støtte etter at saken ble besluttet gjenåpnet. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ei drøy uke etter at Gjenopptakelseskommisjonen ga sitt ja til at Viggo Kristiansen skal få prøvd Baneheia-saken for retten på ny, har det verste mediekjøret roet seg noe for hans advokat, Arvid Sjødin. De siste ti dagene har det blitt en rekke telefoner til Ila fengsel, hvor Kristiansen sitter.

Først for å fortelle om gjenåpninga av saken. Så for å fortelle at han foreløpig ikke blir prøveløslatt, etter at statsadvokaten i Agder sa nei.

Parallelt opplever Sjødin at støtten 41-åringen får har vokst kraftig, etter at det igjen har blitt stor oppmerksomhet rundt hva som lå bak Kristiansens forvaringsdom.

- Viggo er kjent med støtten, og jeg har fortalt ham om det som skjer. Selv har han fått flere gaver sendt til fengselet de siste dagene, blant annet abonnement på naturmagasiner. Det er litt begrenset hva man kan ta imot når man sitter i fengsel, men det er mange som har tatt initiativ til støtte. Viggo setter veldig pris på det, sier Sjødin til Dagbladet.

To historier - én sannhet

Etter forrige ukes avgjørelse om gjenåpning, har omtalen av Baneheia-saken igjen fått stor spalteplass og oppmerksomhet. Bevisene som felte Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen i både tingretten og lagmannsretten har blitt behørig omtalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer