- Får gifte seg

Mannen som trolig blir engelsk kirkesjef, vil la prins Charles gifte seg igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som sannsynligvis blir den neste erkebiskopen av Canterbury, vil godkjenne at prins Charles får gifte seg med Camilla Parker Bowles i kirken, skriver Sunday Telegraph.

Rowan Williams, som i dag er erkebiskop i Wales, regnes som den sannsynlige etterfølgeren til George Carey som erkebiskop i Canterbury og dermed leder for den anglikanske kirken.

Ifølge avisen mener Williams at Charles og Camilla bør få samme behandling som alle andre, og at de dermed må omfattes av de samme reglene for skilte personer som vil gifte seg om igjen. Hittil har det vært opp til hver enkelt prest om de vil vie fraskilte personer.

Selv om Charles teknisk sett har kunnet gifte seg om igjen i kirken, har hans mor, dronning Elizabeths rolle som overhode for Church of England, i praksis hindret det.

Men ved å utstede nye retningslinjer vil kirken gi fraskilte en offisiell rett til å gifte seg om igjen, selv om det blir sagt mellom linjene. Tidligere har kirken gitt uttrykk for at den foretrekker at den framtidige kongen er gift, framfor at han er ugift med elskerinne.

(NTB)

TURTELDUER: Her er prins Charles og Camilla Parker-Bowles på kongetribunen i hagen utenfor Buckingham Palace forrige måned.