Får gratis strøm: - Hva?!

Mens mange «vanlige folk» sliter med å betale strømregningen, spanderer Stortinget gratis strøm på seg selv. I pendlerboligene slipper representantene å dekke eget strømforbruk - den regningen tar skattebetalerne.

GRATIS STRØM: I Stortingets omdiskuterte pendlerboliger slipper representantene å selv betale for strømmen de bruker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GRATIS STRØM: I Stortingets omdiskuterte pendlerboliger slipper representantene å selv betale for strømmen de bruker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens strømprisene fyker i været landet over, klager mange på manglende støtte fra politikerne.

Regjeringen brukte 3 milliarder på å senke el-avgiften, men ifølge kritikerne hjelper ikke dette de som i dag sliter mest med å betale strømregningen sin.

Samtidig er de folkevalgte på Løvebakken under sterkt press etter penderboligskandalene og Dagbladets avsløring om doble feriepenger og feriepenger på etterlønn.

Dagbladet presenterte nylig en liste over frynsegodene stortingspolitikerne kan godte seg med. I tillegg til subsidiert kantine, tilskudd til barnepass, gratis parkering og Oslo-reise for ektefelle, får politikerne også opp mot 15 000 kroner i året til å kjøpe seg plussabonnementer på norske aviser.

Gratis strøm: - Hva?

På toppen av dette slipper politikerne som bor i pendlerleilighetene å betale for strømmen de bruker. Strømmen spanderes nemlig av skattebetalerne.

I avtale for bruk av pendlerbolig står det tydelig spesifisert at strøm er inkludert, sammen med møbler, snømåking, gangvask, internett og telefon.

«Boligen stilles kostnadsfritt til disposisjon for deg, ferdig møblert inkludert strøm, oppvarming, trappe- og gangvask, måking, strøing. Utgifter til telefon, internett og tv-signaler dekkes, men ikke NRKs TV-lisens», heter det i avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer