Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Far hadde snudd seg i graven

Eksbankraner Martin Pedersen arver enkefrue (83) i Åsgårdstrand. Barna til enkefruas eksmann mener Pedersen bare vil ha penger.

ARVESTRID: Enkefrua (83) har testamentert bort prakteiendommen sin til Martin Pedersen. Pedersen sier at han tar seg av kvinnen og at de har vært  venner i mange år. Barna til 83-åringens avdøde mann mener derimot at vennskapet er ferskt og at Pedersen lurer kvinnen.  Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ARVESTRID: Enkefrua (83) har testamentert bort prakteiendommen sin til Martin Pedersen. Pedersen sier at han tar seg av kvinnen og at de har vært venner i mange år. Barna til 83-åringens avdøde mann mener derimot at vennskapet er ferskt og at Pedersen lurer kvinnen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Enkefrua (83) som har testamentert bort sitt landsted i Åsgårdstrand til Norges mest berømte bankraner, Martin Pedersen (60), er blitt lurt. Det mener barna til 83-åringens avdøde ektemann.

- Som alle andre synes vi dette er forferdelig trist. Martin Pedersen lurer henne. Det er det ingen tvil om, hevder avdødes sønn (65).

Faren deres, som døde i mai 2010, var gift med enkefrua (83) i 40 år. Barna sier at faren og enkefrua kjøpte landsstedet i Åsgårdsstrand sammen i 1970, og at det var et oppussingsobjekt som faren brukte mye av sine midler på de første årene. Landsstedet har i dag en estimert verdi på 15 - 20 millioner.

- Far kalte ham bankrøveren Ekteparet bestemte i fellesskap at lansstedet skulle stå i fruens navn, og barna sier at de derfor har aldri har tatt det som en selvfølge at de skulle arve stedet.

- Men at Martin Pedersen, som av far kun ble omtalt som «bankrøveren» noen sinne skulle overta hans hjem gjennom 40 år, har vært helt utenkelig. Han hadde snudd seg i graven om han hadde visst om det som nå skjer, sier de.

Sønnen fortsetter:

- Hun har en fetter som er nærmeste arving etter loven. Hun har også alltid hatt et nært forhold til noen nonner i Lunden Kloster i Oslo, som vi trodde ville være aktuelle arvtakere.

Overlater saken til politiet Vestfold-politiet etterforsker nå Pedersen for forsøk på bedrageri. Enkefrua satte opp sitt testamente i november 2010, og politiet mener Pedersen først kom i kontakt med henne etter at mannen døde. De mener hun er så alderssvekket at hun ikke er i stand til å ta vare på seg selv, får Dagbladet bekreftet. Barna til hennes avdøde mann sier det må bli opp til retten å avgjøre om 83-åringen har utviklet demens eller hadde det ved testamentundertegnelsen.

- Vi overlater til politiet å kjøre saken videre nå, sier de.

Martin Pedersen sier til Dagbladet at han har kjent enkefrua i mange år, og at han også har vært venn av hennes avdøde mann. Han mener de to barna ikke har vist noen interesse for enkefrua de siste årene, og at det er han som har tatt alt ansvaret for henne.

- De har ikke vært i nærheten av henne. De viser null interesse. Det eneste de vil er å arve mest mulig, hevder Pedersen overfor Dagbladet.

- Mistet kontakten Dette avviser barna. De mener det er enkefrua som har kuttet kontakt dem etter at hun møtte Pedersen.

- Før hadde vi ukentlig kontakt, nå er hun bare sammen med Pedersen, sier sønnen, og fortsetter:

- Og far har aldri vært venn med Martin Pedersen. Å påstå noe sånt er helt tøysete.

Barna forteller at de mottok en telefon fra politiet februar/mars 2011, der de ble informert om at Pedersen var oppført i enkefruas  testamente. 

Løgn mener Pedersen De to barna mener Pedersen lurer enkefrua til å ta ut penger som hun gir til ham, og hevder at rundt en million kroner er forsvunnet fra hennes konto etter at hun traff ham.

- Det er bare løgn, sier Pedersen.

- Jeg synes barna bør stå rettslig ansvarig for disse påstandene. Jeg bruker like mye penger på henne som hun bruker på meg. De sier at hun spiser så lite. Sannheten er at hun elsker å kose seg med god mat og drikke, tilføyer han.