Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får hauger med klær til nødlidne i Lærdal

Det kommer klær, sko og leker i haugevis fra private givere, butikker og bedrifter til de mange som har mistet alt de eide i brannen i Lærdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÆRDAL (Dagbladet): Som videoen over viser samles det fullt av klær, sko og leker i ledige rom i Lærdal. Nå har kommunen også tatt i bruk ungdomshuset Tinghall for å få plass til alle gavene som kommer fra private givere, butikker og bedrifter i nabokommunene og fra andre kommuner i Hordaland og Sogn og Fjordane.

- Vi blir kontaktet av folk som viser omsorg for alle de som er blitt rammet av brannen her. De vil hjelpe til med det de har og sender sekker og esker med klær, sko og leker til barna. De forstår at mange barn har mistet julegavene sine. Til helga er det meldt at en trailer fra Kvam skal komme med enda mer klær, sier organisasjon- og personalleder Reni Herland i Lærdal kommune.

Traumebehandling Det kommer også annen hjelp til den kriserammede kommunen. Sykepleier Bente Rekve bor i Fredrikstad, men er fra Lærdal. Broren hennes har barndomshjemmet sitt her. Hun har nå ordnet med en anerkjent fagperson som kan hjelpe kommunens kriseledelse og hjelpemannskaper med de traumene mange kan slite med i ettertid.

- Jeg kommer til Lærdal onsdag for å snakke om et opplegg med kommunen. En kjent traumatolog med erfaring fra 22. juli tragedien vil komme over helga for å gi bistand. Det er viktig at kriseledelsen får hjelp med dette. Jeg gjør dette fordi jeg er så imponert over den fantastiske innsatsen folk i Lærdal har gjort for å berge mange av de gamle og fine husene. En gang lærdøl - alltid lærdøl, sier Bente Rekve.

Traumatologi er læren om forskjellige skader og deres innvirkning på organismen.
Gir penger Det kommer også penger. Flere privatpersoner har satt inn penger på en egen konto som kommunen har opprettet. I dag kom også Lions med 500 000 kroner.

KLÆR FOR MANGE: Organisasjon- og personalleder Reni Herland har mottatt enormt med henvendelser fra personer som vi gi klær til barn og voksne i Lærdal. Bak: Camilla Grøttebø. Foto: Endre Vellene
KLÆR FOR MANGE: Organisasjon- og personalleder Reni Herland har mottatt enormt med henvendelser fra personer som vi gi klær til barn og voksne i Lærdal. Bak: Camilla Grøttebø. Foto: Endre Vellene Vis mer

- Vi er takknemlige for all den omsorgen og hjelpen vi får fra andre. På vår nettside har det kommet hilsninger fra store deler av verden. Lykkeønskninger har kommet fra New Zealand, Jamaica, flere land i Øst-Europa, Finland og Sverige. Vi har fått 2000 nye likere på Facebook. Det varmer for oss midt i den krisa vi er i, sier informasjonsleder Odd Helge Brugrand i kriseledelsen.

SORTERER: Camilla Grøttebø og Anne Karin Heggø sorterer klærne som kommer inn. Foto: Endre Vellene
SORTERER: Camilla Grøttebø og Anne Karin Heggø sorterer klærne som kommer inn. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hele Norges coronakart