FRYKTET :  Gangsterkongen Mille Markovic ble i fjor skutt og drept. Kriminalpolitiet i Stockholm mener nå kunne bevise at drapet var hevn for et drapsforsøk. Foto: Martina Huber, Expressen
FRYKTET : Gangsterkongen Mille Markovic ble i fjor skutt og drept. Kriminalpolitiet i Stockholm mener nå kunne bevise at drapet var hevn for et drapsforsøk. Foto: Martina Huber, ExpressenVis mer

Far hevnet sønn - henrettet gangsteren Mille Markovic

Kriminalpolitiet Stockholm tror nå de har oppklart drapet på gangsterkongen Mille Markovic. Motivet var trolig hevn etter et drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 23. januar i fjor ble gangsterkongen Mille Markovic (52) funnet skutt og drept i Bromma utenfor Stockholm.

I over et år har svenske kriminaletterforskere saumfart kriminelle miljøet i Stockholm, for å avsløre de som drepte den fryktede gangsterkongen Mille Markovic.

Politiets problem var at Markovic var hatet og fryktet. Eksjugoslaven hadde mange fiender, og en rekke kriminelle hadde motiv for å drepe den fryktede, hensynsløse og brutale 52-åringen.

Nå mener kriminalpolitiet i Stockholm at drapet var en nøye planlagt hevn. Bakgrunnen skal ha vært et drapsforsøk i 2012. Da ble en 28 år gammel mann skutt i på Odenplan i Stockholm sentrum. Mot alle odds overlevde 28-åringen drapsforsøket.

Tre siktet Nå er 28-åringens far, en 54-åring, og to menn (26 og 27 år gamle) siktet for å ha vært med på å ta livet av Mille Markovic.

I over 30 år var Markovic en fryktet kriminelle i Stockholm - en gangsterkonge som terroriserte og herjet i den svenske hovedstaden.

Kriminalpolitiet i Stockholm mener å kunne bevise at motivet for å likvidere Mille Markovic er drapsforsøket på sønnen til 54-åringen. Den nå 28 år gamle mannen jobbet tidligere på sexklubben Privé i Stockholm.

Teorien til drapsetterforskerne er at det var Mille Markovic som beordret drapsforsøket på 28-åringen. Sønnen til den nå drapssiktede 54-åringen ble skutt ned på åpen gate. Et skudd traff brystet og et annet gikk inn i hodet. 28-åringen ble livstruende skadde, men overlevde drapsforsøket mot alle odds.

Gjerningsmannen brukte en revolver - en 357 Magnum.

Sexklubben Privé 28-åringen har ifølge svenske aviser kriminell bakgrunn. Han var tidligere aktiv i en av støtteklubbene til Hells Angels - supportgruppa Red & White Crew i Stockholm. Han har også jobbet direkte for både Mille Markovic og den nåværende eieren av sexklubben Privé .- Michael Badelt.

28-åringen skal ha valgt å være lojal mot Michael Badelt, da Markovic og Badelt havnet i en åpen krangel om hvem som eide sexklubben Privé.

Mens Markovic hevdet at Badelt hadde overtatt sexklubben uten å betale for seg, påsto Badelt at Markovic forsøkte å stjele selskapet med falske papirer.

Markovic skal ha ment at 28-åringen hadde vist en «jævla attityde», og flere vitner skal ha forklart at gangsterkongen var forbannet på 28-åringen. Avisa Aftonbladet hevder at 28-åringen blant annet skal ha nektet Markovic adgang til sexklubben.

En kilde sier følgende til avisa:

- Hvis 28-åringen plutselig satte seg opp mot Mille Markovic, kan det ha gjort ham virkelig forbannet.

Etter drapsforsøket mot 28-åringen ble en 18-åring arrestert. Han ble seinere dømt til fengsel i fire og et halvt år. Politiet mente da at Mille Markovic var oppdragsgiver, men klarte aldri å dokumentere det.

Skutt og drept 14 måneder etter drapsforsøket på 28-åringen, ble Mille Markovic funnet skutt og drept i en bil ved hans bolig i Ulvsunda i bydelen Broma nordvest for Stockholm sentrum.

FAKET KONGEBILDE: Avisa Expressen avslørte at Mille Markovic bilde av kung Carl XVI Gustaf på sexklubben Privé var en billedmanipulasjon. Foto: Suvad Mrkonjic, Expressen
FAKET KONGEBILDE: Avisa Expressen avslørte at Mille Markovic bilde av kung Carl XVI Gustaf på sexklubben Privé var en billedmanipulasjon. Foto: Suvad Mrkonjic, Expressen Vis mer

De tre mennene - faren til 28-åringen og to menn på 26 og 27 år fra Vest-Sverige - som nå er siktet og varetekstfengslet nekter alle et hver kjennskap til likvideringen av den fryktede gangsterkongen.

Statsadvokat Ulrika Lindsö og etterforskningsleder Mikael Wessling ved länskriminalen i Stockholm vil ikke kommentere detaljer i drapsetterforskningen.

-Det er vårt analysearbeid som har ført oss fram til pågripelsene. Når det gjelder motivet, er det korrekt at vi har hypoteser, er det eneste kriminalkommissarie Mikael Wessling vil si til svenske medier.

Mille Markovic har i flere ti år vært en fryktet kriminell i Sverige. Han var kjent for å være hensynsløs og svært voldelig.

Svenske kongen For det svenske folk ble Mille Markovic for alvor kjent da boka «Den motvillige monarken» ble utgitt i Sverige i november 2010. Markovic var en av bokas kilder.

I boka blir det blant annet hevdet at svenskekongen, kong Carl XVI Gustaf hadde hatt et seksuelt forhold til den kjente popartisten Camilla Henemark. Kongen ble anklaget for å ha oppsøkt sexklubber og leve et heller utsvevende liv sammen med noen overklassevenner.

Samtidig ble det kjent gjennom avisa Expressen at Mille Markovic hevdet at han hadde bildebevis som avsløre kung Carl XVI Gustaf på sexklubben Privé.

Falskt kongebilde I mai 2011 avsløre Sveriges Radio at kongens nære venn, Anders Lettström, hadde kontaktet Milan Sevo - en fryktet serbisk gangster i Sverige og venn av Mille Markovic, for mot betaling å få dementert påstandene om kongens utsvevende liv på sexklubben Privé.

Noen måneder seinere ble det dokumentert at kongevennen Anders Lettström hevdet at kongen var informert var informert om forhandlingene med Milan Sevo som mellommann til Mille Markovic. En påstand som kongen selv hadde benektet, da saken ble kjent i svenske medier.

Expressen avslørte deretter at det angivelige bildebeviset til Mille Markovic var forfalsket.
 

SKANDALE:  Kong Carl XVI Gustaf ble beskyldt av Mille Markovic for å ha frekventert sexklubben Privé i Stockholm. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
SKANDALE: Kong Carl XVI Gustaf ble beskyldt av Mille Markovic for å ha frekventert sexklubben Privé i Stockholm. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer