Får hjelp av barnevernet

Den siktede 15-åringen på Greåker får hjelp på barnevernsinstitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er Borgarting lagmannsrett som i dag har besluttet at den siktede 15-åringen på Greåker skal løslates.

15-åringen, som fortsatt er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, får nå hjelp og oppfølging av barnevernet i Sarpsborg. 

- Vi har hatt et møte med gutten og familien hans, og er enige om at det beste for gutten nå er en plassering i regi av barnevernet. Derfor er han sendt på en barnevernsinstitusjon der han får den hjelpen han trenger, sier barnevernsleder Else-Grethe Mathisen i Sarpsborg kommune til Dagbladet.no.

Skermes for reaksjoner

En av årsakene til at gutten flytter til en barnevernsinstitusjon er frykten for reaksjoner fra nærmiljøet etter basketaket på søndag der en 76-åring døde.

- Gutten har behov for å bearbeide det som har skjedd, og nå har han behov for omsorg. Samtidig er det viktig å gi støtte og hjelp til familien hans, sier barnevernslederen, som uttaler seg i forståelse med guttens familie.

Gutten reiste til institusjonen på fredag.

- Dette skjer i samarbeid med gutten selv og familien hans. Gutten er glad for at det er laget et støtteapparat rundt ham, sier guttens forsvarer, advokat Harald Otterstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer