Får hjelp på nettet

Internett mobiliseres nå for å hjelpe ofrene etter naturkatastrofen i Venezuela. Bønn om nødhjelp, råd til ofrene og søk etter savnede personer har fått egne hjemmesider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 30 000 og 50 000 mennesker fryktes omkommet etter at flom og jordras ødela store deler av det nordlige Venezuela. Rundt 150 000 mennesker er hjemløse. Nå blir Internett tatt i bruk for å hjelpe de overlevende, melder BBC.

Stor respons

Katastrofen har utløst stor respons fra internettsamfunnet, og myndighetene i Venezuela har fulgt opp. På en offisiell hjemmeside offentliggjøres informasjon om mennesker som er savnet, men også om dem som er funnet og i god behold. Hjemløse får detaljert informasjon om hvor de kan finne tak over hodet.

Det er likevel uklart hvor mange av katastrofens ofre som faktisk kan nyttiggjøre seg denne informasjonen. I de hardest rammede områdene er telefonlinjene brutt.

Prateforum

En rekke uoffisielle hjemmesider er opprettet for å oppspore mennesker. Og i såkalte «prateforum» søker fortvilte mennesker info om venner og familie som er forsvunnet.

- Min datter bor i Catia La Mar, og jeg har ikke hørt fra henne siden 14. desember, het det i en forespørsel på BBCs hjemmesider.

Også kanalisering av nødhjelpspenger og lister over utstyr og ressurser som mangler, foregår via Internett.

Venezuelas innenriksministeriumVenezuelas USA-ambassadeVenezuela online (linker etc.)