Får hodesmerter av mobilstråling

Gro Harlem Brundtland (62), sjefen for Verdens helseorganisasjon, får hodesmerter av å snakke i mobiltelefon. Ikke nok med det: Folk i hennes nærhet må slå av telefonen hvis hun skal unngå ubehag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke lyden, men bølgene, jeg reagerer på. Og overfølsomheten har gått så langt at jeg reagerer på mobiltelefoner som er nærmere meg enn ca. fire meter, forklarer Gro. Når vi sitter sammen med henne på et kontor hos Helsetilsynet i Oslo, spør hun om det er en påslått mobiltelefon i rommet. Hun merker at hun får litt vondt i hodet. Fotografens mobil, som han har i jakkelomma, er påslått, men uten lyd.

Den tidligere statsministeren har aldri hatt egen mobiltelefon, men hun har nære medarbeidere som har det, og før tok hun ofte imot samtaler via disse telefonene. Hun mener det er grunn til å være varsom med bruk av mobiltelefon.

- Sterkt ubehag

- Til å begynne med følte jeg en lokal varmeutvikling rundt øret. Men plagene utviklet seg, og gikk over til sterkt ubehag og hodesmerter hver gang jeg snakket i en mobil, sier Gro.

Hun trodde hun kunne unngå plagene om hun snakket i kort tid, men det hjalp ikke.

Det hjalp heller ikke at hun selv kuttet ut å bruke mobiltelefon. I dag er det et hjelpemiddel alle har, også på Gros arbeidsplass, Verdens helseorganisasjons kontor (WHO) i Genhve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer