Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får høre nødtelefon fra 9/11

En pårørende besvimte da hun fikk brev med tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I disse dager mottar en rekke pårørende etter terrorofrene fra 11. september 2001 brev fra myndighetene i New York med spørsmål om de ønsker å få overlevert opptak av innringninger til nødnummeret 911. Hvis de takker ja får de tilsendt en CD med et uredigert opptak av samtalen.

Besvimte

En av mottakerne har allerede karakterisert brevet som upassende og ufattelig grovt.

- En av familiemedlemmene ringte meg i dag, hun var hysterisk. Hun besvimte faktisk, forteller Bill Doyle til CNN. Han mistet sønnen etter at to fly kjørte inn i World Trade Center-tårnene.

- Hun åpnet brevet mens hun var i en heis og kunne ikke tro det hun så, fordi hun aldri hørte fra mannen sin den morgenen, men likevel har han ringt 911, forteller Doyle.

Sjokk for familien

Doyle karakteriserer brevene som har blitt sendt ut som sjokkartede for familiene av de etterlatte. Han sendte selv en e-post til ofrenes familier lørdag. Her står det : «Vi sender denne e-posten til deg fordi vi ikke vil at du skal bli overrasket over informasjonen. Vi vil at du skal ha mulighet til å velge når og hvor du leser informasjonen - og med hvem.»

Ved ordførerens kontor opplyses det at planen var å informere om brevet på forhånd, men at feilkommunikasjon hadde gjort at e-posten ikke var sendt.

Får bestemme selv

Som del av en rettskjennelse vil det bli overlatt til de nærmeste slektningene å bestemme om opptaket skal bli gjort offentlig tilgjengelig. Brevene som ble sendt ut i løpet av helga inneholdt opplysninger om at det var opp til de pårørende om opptakene skal forbli private eller om de skal bli gjort offentlige.

Redigerte versjoner av nødsamtalene vil bli gjort offisielle denne uka. De inneholder bare stemmen til nødoperatøren og ikke stemmen til den som ringer inn.

RYSTET:</B> En kvinne som har mottatt brev fra myndighetene er rystet over å måtte gjennomleve 9/11 på ny. Hun besvimte i en heis da hun åpnet brevet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media