Får høre nødtelefon fra 9/11

En pårørende besvimte da hun fikk brev med tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I disse dager mottar en rekke pårørende etter terrorofrene fra 11. september 2001 brev fra myndighetene i New York med spørsmål om de ønsker å få overlevert opptak av innringninger til nødnummeret 911. Hvis de takker ja får de tilsendt en CD med et uredigert opptak av samtalen.

Besvimte

En av mottakerne har allerede karakterisert brevet som upassende og ufattelig grovt.

- En av familiemedlemmene ringte meg i dag, hun var hysterisk. Hun besvimte faktisk, forteller Bill Doyle til CNN. Han mistet sønnen etter at to fly kjørte inn i World Trade Center-tårnene.

- Hun åpnet brevet mens hun var i en heis og kunne ikke tro det hun så, fordi hun aldri hørte fra mannen sin den morgenen, men likevel har han ringt 911, forteller Doyle.

Sjokk for familien

Doyle karakteriserer brevene som har blitt sendt ut som sjokkartede for familiene av de etterlatte. Han sendte selv en e-post til ofrenes familier lørdag. Her står det : «Vi sender denne e-posten til deg fordi vi ikke vil at du skal bli overrasket over informasjonen. Vi vil at du skal ha mulighet til å velge når og hvor du leser informasjonen - og med hvem.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer