Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får hovedrolle: Skal forhandle med Listhaug

Guri Melby blir Venstres nye finanspolitiske talsperson. Ola Elvestuen går til utenrikskomiteen.

GÅR TIL FINANS: Dagbladets kilder på Stortinget bekrefter at Guri Melby blir ny finanspolitisk talsperson for Venstre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
GÅR TIL FINANS: Dagbladets kilder på Stortinget bekrefter at Guri Melby blir ny finanspolitisk talsperson for Venstre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Høyre og Venstre legger i dag sine siste kort i sin nye stortingskabal.

Etter at Frp forlot regjering hentet både Høyre, Venstre og KrF nye statsråder og statssekretærer fra Stortinget.

Da åpner det seg naturligvis plasser både i salen på Løvebakken og i viktige verv blant de folkevalgte. Jobben med å representere partiet i finanskomiteen er blant Stortingets viktigste.

Melby til finans

Som Dagbladet skrev tidligere i dag, velger Høyre å beholde ledervervet i finanskomiteen, selv om partiet nå også har finansministeren. Det finnes en viss kutyme for at partiet med finansministerjobben ikke leder finanskomiteen på Stortinget også.

Dette ser Høyre nå altså bort fra. Kilder i partiet forteller Dagbladet at de ser det som helt naturlig å beholde komitélederjobben på finansfeltet selv om Jan Tore Sanner har overtatt Siv Jensens jobb.

Dagbladet får nå også bekreftet at Guri Melby (V) går inn i finanskomiteen på Stortinget og blir Venstres nye finanspolitiske talsperson. Hun får dermed oppgaven med å forhandle med Listhaug om statsbudsjettene framover.

Nestledere på tinget

Begge Venstres nestledere sitter nå på Stortinget, men de skal altså bekle andre roller enn prestisjerollen som finanspolitisk talsperson.

Nestleder Terje Breivik fortsetter som parlamentarisk leder, mens Ola Elvestuen går inn i utenriks- og forsvarskomiteen.

Guri Melby har bred erfaring som byråd i Oslo, og regnes som ett av Venstres fremste navn når ny lederkabal skal legges ved landsmøtet i vår.

Onsdag ettermiddag kunngjorde Høyre at Madussar Kappur blir ny leder av finanskomiteen.

Det var da regjeringen valgte å hente en IS-siktet kvinne (29) og hennes to barn hjem til Norge, at Frp's regjeringsbeger rant over. Etter at Frp gikk ut av regjeringen, ble det fredag kjent hvordan statsminister Erna Solbergs nye regjeringskabal ser ut.