Far i rullestol og sønn kapret fly

Tok kontroll over flyet med håndgranater i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et colombiansk fly med 25 personer om bord ble mandag kapret av en far i rullestol og hans sønn.

Rundt klokken 23.00 meldte AP at alle gislene var sluppet fri.

Flyet fra det nasjonale selskapet Aires var på vei fra den sørlige byen Florencia til hovedstaden Bogota mandag morgen lokal tid, da de to mennene tok kontrollen over flyet ved å true med å bruke håndgranater. Det opplyser den colombianske luftfartssjefen, general Edgar Lesmez.

Kaprerne tvang flygerne til å lande flyet ved en militær flyplass utenfor hovedstaden Bogota.

Det var 20 passasjerer og et mannskap på fem personer om bord. Blant passasjerene er den colombianske kongressmannen Antonio Serrano. Noen timer etter landing tillot kaprerne at fem kvinner og to barn fikk forlate flyet.

Krever prest

Kaprerne er blitt identifisert som en 42 år gammel mann og hans 22 år gamle sønn. Faren satt i rullestol da han kom inn i flyet. Det er uklart om dette bare var et skalkeskjul.

Kaprerne brukte flyets radio til å ta kontakt med kontrolltårnet. De kom ikke med noen umiddelbare krav, men ba om å få snakke med en representant for en menneskerettighetsorganisasjon, en prest og en representant fra den colombianske riksadvokatens kontor.

KAPRET:  Dette flyet ble kapret i Colombia i dag tidlig. 25 om bord holdes som gisler. Foto: SCANPIX/REUTERS
KAPRET: Dette flyet ble kapret i Colombia i dag tidlig. 25 om bord holdes som gisler. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Ifølge general Alberto Ruiz, operasjonsleder ved Den nasjonale politistyrken, virker det ikke som kaprerne tilhører noen av landets ulovelige væpnede grupper.

– De ser ut til å være vanlige borgere, sier Ruiz.

Kidnappet senator

Det er andre gang på tre år at et Aires-fly på akkurat denne ruten blir kapret. I februar 2002 kapret medlemmer av Farc-geriljaen et fly og kidnappet den colombianske senatoren Jorge Gechen Turbay, som var om bord. Han sitter fremdeles i fangenskap hos geriljaen.

Kidnappingen førte til at regjeringen brøt fredsavtalene med Farc-geriljaen, som har ligget i krig mot myndighetene de siste 40 årene.

(ANB-AP)