Får ikke adoptere

Toralv Maurstad og Beate Eriksen får ikke adoptere: Toralv er for gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjendisparet giftet seg i 1999 etter å ha vært kjærester i mange år. De to har lyst på barn. Men ekteparet får ikke adoptere. Toralv Maurstad (74) er for gammel. Til Norsk Ukeblad sier Beate Eriksen at hun fremdeles har et håp om å bli mor på naturlig måte.

- Men jeg tar en dag om gangen og ser hva som skjer, sier hun til Norsk Ukeblad. Intervjuet er i dag sitert i VG.

Eriksen understreker at hun ikke ser på det å få barn som en nødvendighet. Hun synes det er viktigere å være sammen med barn og gjøre noe for dem enn å få egne barn.

- Det er verre med dem som får barn for å fylle et tomrom, sier hun.

Likevel har hun lyst til å adoptere mange barn. Til Norsk Ukeblad sier hun at myndighetene burde legge mer vekt på hva de kan tilby barna enn hvilken alder foreldrene har.

Ifølge VG har rundt 60 enslige personer fått lov til å adoptere barn de siste årene. Beate Eriksen kan søke om å adoptere som enslig.

- Jeg er gift med Toralv fordi jeg elsker ham, men hvis jeg måtte skille meg for å adoptere som enslig, kunne jeg kanskje gjort det, sier hun til ukebladet. Hun understreker at hun i så fall bare ville skille seg på papiret.

Reglene sier at adoptivforeldre ikke bør være eldre enn 45 år når barnet kommer. De bør heller ikke være yngre enn 25, ifølge VG. Morten Stephansen ved Statens ungdoms- og adopsjonskontor (SUAK) sier til VG at han aldri har hørt om søkere der den ene personen er 40 og den andre er passert 70. Han tror ikke at en slik adopsjon vil bli godkjent, verken av SUAK eller av landene som barna adopteres fra.

ØNSKER SEG BARN: Hotel Cæsar-ekteparet Beate Eriksen og Toralv Maurstad har ikke barn sammen. Hvis Beate Eriksen vil adoptere, må hun sannsynligvis skille seg og søke som enslig person. Bildet er fra Hotel Cæsar.