Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Får ikke avhørt trippelsdrapsiktede denne uka heller

Den siktede 30-åringen vil fortsatt ikke avgi forklaring for politiet.

TRIPPELDRAP: Tre personer ble drept om bord på Valdresekspressen mandag 4. november. Fortsatt har ikke den siktede 30-åringen avgitt sin forklaring for politiet.
TRIPPELDRAP: Tre personer ble drept om bord på Valdresekspressen mandag 4. november. Fortsatt har ikke den siktede 30-åringen avgitt sin forklaring for politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har fremdeles ikke fått avhørt den 30 år gamle sør-sudaneren som er siktet for drapene på studenten Margaret Molland Sanden (19) fra Årdal, bussjåføren Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres og Brahim Khouya (53) fra Sverige.

30-åringen møtte torsdag forrige uke til avhør med politiet på Sandviken sykehus i Bergen, men ville da ikke snakke.

I dag opplyser regionslensmann Åge Løseth i Sogn at siktede fortsatt ikke vil la seg avhøre.

- Siktede har via sin forsvarer gitt uttrykk for at han ikke vil avgi forklaring denne uka heller, sier Løseth til Dagbladet.

Han legger til at alle de pårørende er informert om dette.

- Endrer ikke vår plan Det er nå over to uker siden trippeldrapene ble begått, og politiet sier de håper siktede snart vil gi sin forklaring om hva som skjedde mandag kveld, den 4. november.

- I alle alvorlige saker er det viktig å få siktede versjon av hva som har skjedd, men om han ikke vil forklare seg endrer det ikke vår plan og strategi i etterforskningen. Vi vil jobbe med å kunne dokumentere det vi kan om han velger å ikke forklare seg, sier Løseth.

- JOBBER VIDERE: Regionslensmann Åge Løseth sier til Dagbladet at  politiet gjerne skulle hatt siktedes forklaring etter trippeldrapene på Valdresekspressen, men legger til at politiet uavhengig av siktedes forklaring jobber videre med å dokumentere hva som faktisk skjedde den kvelden tre personer ble drept om bord på bussen.  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- JOBBER VIDERE: Regionslensmann Åge Løseth sier til Dagbladet at politiet gjerne skulle hatt siktedes forklaring etter trippeldrapene på Valdresekspressen, men legger til at politiet uavhengig av siktedes forklaring jobber videre med å dokumentere hva som faktisk skjedde den kvelden tre personer ble drept om bord på bussen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Alle personer som har status som mistenkt eller siktet har en ubetinget rett til å velge å ikke avgi forklaring for norsk politi.  

Overvåkingskameraer - Vi skulle gjerne hatt hans forklaring nå, men vi får altså ikke det denne uka.

- Hva er årsaken til at siktede ikke vil avhøres?

- Vi har ikke fått noen annen forklaring på det enn at han ikke føler seg i stand til det, sier Løseth.

Politiet jobber parallellt med å kartlegge siktedes bakgrunn. Regionslensmann Løseth sier at politiet foreløpig ikke vil gå ut med informasjon om hva politiet nå vet om mannen.

Et annet viktig element for politiet nå er å analysere teledata - som eventuelle elektroniske spor.

- Vi har fått inn en del materiale fra blant annet en del overvåkingskameraer, og jobber nå med å analysere det, sier Løseth.

Ville ikke kommentere Det har så langt i dag ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med sørsudanerens forsvarer, advokat Fredrik Verling.

Han ønsket i helga ikke å kommentere klientens møte med politiet.

Forrige helg sa Verling til NTB at 30-åringens helsetilstand er dårlig, og at det derfor ikke har vært mulig å avhøre ham.

- Men dette er noe som vil bli avklart i løpet av uka, sa Verling.

Verling har også uttalt at han har jevnlig kontakt med 30-åringen. Ifølge forsvareren har mannen tidligere meddelt at han ikke har noen erindring om å ha vært på Valdresekspressen.

- Viktig med svar Maria Kirkeide Ravnå er bistandsadvokat for familien til avdøde Margaret Molland Sanden. Hun forteller at familien håper den siktede snart vil forklare seg overfor politiet.

- Familien synes det er beklagelig, og håper han forklarer seg snart. Hans forklaring er viktig for dem for å kunne gi dem et mer komplett bilde av hva som skjedde, og den er viktig med tanke på etterforskningen, sier Kirkeide Ravnå til Dagbladet.

- Føler familien at de så langt har fått noen svar på hva som skjedde på bussen da drapene ble begått?

- Ja, delvis. De skal også møte politiet for å få flere detaljer. Men de har nok ikke fått svar på hva som skjedde, og det er usikkert om de noen gang får det, sier Kirkeide Ravnå.

HÅPER SIKTEDE FORKLARER SEG: Maria Kirkeide Ravnå er bistandsadvokat for familien til avdøde Margaret Molland Sanden. Hun forteller at familien håper den siktede snart vil forklare seg overfor politiet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
HÅPER SIKTEDE FORKLARER SEG: Maria Kirkeide Ravnå er bistandsadvokat for familien til avdøde Margaret Molland Sanden. Hun forteller at familien håper den siktede snart vil forklare seg overfor politiet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media