- Får ikke dødsstraff!

En humørfull Christian Sandsdalen mottok aktors påstand om to års betinget fengsel med stor ro. - Jeg får i alle fall ikke dødsstraff, smilte dødshjelplegen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til tross for at aktor Marit Bakkevig hevdet at Sandsdalen har brutt god legeskikk, smilte 79-åringen etter at følgende påstand var lagt fram i Oslo byrett: to års betinget fengsel og tap av retten til å drive legepraksis for alltid.

I dag vil forsvarer Frode Sulland legge ned påstand om full frifinnelse.

Gammel mann

- Dette var som ventet. For meg betyr det ingenting om jeg mister lisensen eller ikke. Jeg er en gammel mann. Uansett vil saken til slutt havne i Høyesterett. Det er det prinsipielle som er viktig, sier Sandsdalen til Dagbladet.

Etter nesten to uker med forsterket meddomsrett startet i går prosedyrene i straffesaken mot den pensjonerte legen. I to og en halv time forklarte aktor Marit Bakkevig hvorfor rettssaken ikke er en åpen høring omkring temaet aktiv dødshjelp, om hvorfor Sandsdalen har brutt god legeskikk og hun gjorde også rede for det lille man har av rettspraksis. Straffelovparagrafen som Sandsdalen er tiltalt etter, er fra 1902.

- Dette er selvsagt et meget vanskelig tema, men retten kan legge til grunn at Sandsdalen - med overveielse - har fullbyrdet et overlagt drap, sa Bakkevig. Hun anså det videre bevist at det hele skjedde med Bodil Bjerkmanns samtykke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer