PROBLEMER: Petter Omdal er blant de som har hatt trøbbel med å logge seg inn på morraskvisten. Skjermdump gjengitt med tillatelse
PROBLEMER: Petter Omdal er blant de som har hatt trøbbel med å logge seg inn på morraskvisten. Skjermdump gjengitt med tillatelseVis mer

Får ikke du heller sjekket skatten?

Problemer med innloggingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag er dagen 890 000 av oss kan logge oss inn på Skatteetaten.no, og sjekke om vi betalte for mye i skatt i 2013 og har noe til gode, eller om den fryktede baksmellen har slått til.

Det vil si, hvis du får til å logge inn, da.

Det gikk i 07.30 problemfritt for undertegnede (inkludert ingen baksmell), men flere tipsere og Twitter-brukere rapporterer om problemer.

-   Det er stor iver etter å sjekke selvangivelsen og foreløpig skatteberegning. Allerede første timen i natt var over 60 000 inne og sjekket selvangivelsen, det er flere enn dobbelt så mange som i fjor, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten, Mariken Holter.

På Altinn.no opplyses det om at de har problemer med ID-portalen-innlogging.

- Det oppleves for tiden enkelte problemer ved innlogging med ID-porten. Inntil videre kan brukere som har tilgang via Altinns egne innloggingsmetoder benytte disse, oppgir de.

Kommunikasjonsdirektør Holter sier det kan se ut som at ID-porten «hadde noe ventetid på grunn av den store pågangen».

I halvti-tida opplyste kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen i Difi at de opplever treghet, men at løsningen ikke er nede.

- Det har i morgentimene var stor trafikk på ID-porten og brukere har opplevd treghet. Løsningen har ikke vært nede.
Vi er godt forberedt på slike situasjoner. Analysearbeid ble raskt satt i gang, og løsningen tar nå unna trafikk som normalt. Hvis folk opplever treghet kan de prøve igjen senere, sier Andersen, som opplyser at det i morgentimene var 40-45 innloggingar per sekund.
 
• LES OGSÅ: Slik kan du spare tusener av skattekroner. (krever abb.)

De som får selvangivelsen i dag, er de som selv har bedt om. Ifølge Aftenposten er det 360 000 flere som har gjort det enn i fjor. De som fortsatt helst vil ha papirutgaven, må vente til 1. april.

I år er det siste gang selvangivelsen kommer i posten hvis du ikke har bedt om noe annet. Fra neste år blir nemlig elektronisk utsendelse standard, og du må reservere deg mot å få elektronisk selvangivelse hvis du ønsker papirversjonen, skriver NTB.