Får ikke erstatning etter å ha blitt voldtatt av Kopseng

Staten nekter å utbetale pengene til én av kvinnene som ble tilkjent erstatning etter å ha blitt voldtatt av Julio Kopseng.

I RETTEN:Julio Kopseng er dømt for å ha voldtatt henne. Likevel får den nå 37 år gamle kvinnen erstatning fra Kontoret for voldsoffererstatning.  Foto: Ralf Lofstad 
I RETTEN:Julio Kopseng er dømt for å ha voldtatt henne. Likevel får den nå 37 år gamle kvinnen erstatning fra Kontoret for voldsoffererstatning.  Foto: Ralf Lofstad  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kopseng ble i mai dømt til 21 års forvaring for voldtekt av 16 kvinner. Alle kvinnene ble i Borgarting lagmannsrett tilkjent minst 150.000 kroner i oppreisningserstatning – men siden Kopseng ikke har penger til å betale, må kvinnene få erstatningen gjennom statens voldsofferordning.

Det har alle fått, med unntak av én kvinne, som Staten mener bodde i Spania da hendelsen fant sted. Dermed nekter de å utbetale erstatningen, melder TV 2.

Kvinnen var av medisinske årsaker sammen med sine barn i Spania til sammen cirka fem måneder i løpet av et års tid, og var i denne perioden i Norge cirka to ganger i måneden. Oppholdene var tilpasset barnas skolegang, og de leide flere ferieleiligheter på korte kontrakter. Men Kontoret for voldsoffererstatning mener kvinnen var bosatt i Spania.

– Jeg var hele tiden folkeregistrert i Norge, betalte husleien min og fikk posten hjem til min norske adresse. Oppholdet var aldri ment å være permanent, sier kvinnen til TV 2.

Kvinnens advokat mener avslaget er urimelig og sier det eneste som skiller henne fra alle de andre, er at voldtekten skjedde i Spania. Siden saken er endelig avgjort betyr det at hun selv må inndrive pengene fra Julio Kopseng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer