Får ikke erstatning for langvarig medietrykk

Høyesterett opphevet dom i Schjenken-sak. Forsikringsselskap frikjent.

TAPTE - VANT - TAPTE:  Etter tap og seier i de to første rettsrunden, har nå Høyesterett avslått yrkesskadekravet fra tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken mot Ullevål Universitetssykehus' forsikringsselskap Gjensidige. Her Schjenken i 2009 i forbindelse med lanseringen av en bok om saken i Sofienbergsaken i august 2007. FOTO: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET.
TAPTE - VANT - TAPTE: Etter tap og seier i de to første rettsrunden, har nå Høyesterett avslått yrkesskadekravet fra tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken mot Ullevål Universitetssykehus' forsikringsselskap Gjensidige. Her Schjenken i 2009 i forbindelse med lanseringen av en bok om saken i Sofienbergsaken i august 2007. FOTO: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyesterett har avvist et krav fra tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken om yrkesskadeerstatning for langvarige belastninger etter ambulansesaken i Sofienbergparken i Oslo 6. august 2007.

Schjenken vant forrige rettsrunde i Borgarting lagmannsrett etter først å ha tapt i Oslo tingrett.

Søksmålet var rettet mot Gjensidige Forsikring, som er forsikringsselskap for ambulansesjåførenes arbeidsgiver Ullevål universitetssykehus i yrkesskadesaker.

Ikke størrelse Søksmålet, slik det blir omtalt i den ferske dommen fra Høyesterett, gjelder ikke størrelse på en yrkeserstatning, men en dom som fastsetter om Gjensidige har økonomisk ansvar for yrkesskade for posttraumatisk stresslidelse i denne saken.

Høyesterett har nå opphevet dommen fra lagmannsretten, der Gjensidige ble pålagt ansvar for ambulansesjåførens psykiske skader, og dessuten dømt til å dekke hans saksomkostninger og rettsgebyr fra tingretten - totalt 345 000 kroner.

Ikke kjørt ambulanse siden Siden Sofienbergsaken for snart seks år, har Schjenken ikke vært i operativ tjeneste som ambulansesjåfør. Ifølge Høyesterett har han i perioder vært sykmeldt, og har nå permisjon med lønn for å utdanne seg til yrkesfaglærer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer