Får ikke fløte i kaffen

Det er skikkelig smalhans for de eldre på sykehjemmene i Lier kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lier kommune må stramme inn livreima, hva er vel da mer naturlig enn at de eldre på sykehjem ikke får fløte i kaffen lenger? Ved å erstatte fløten med vanlig melk kan kommunen spare hele 10 000 kroner, skriver

Drammens Tidende. Beboerne på Frogner sykehjem, Liertun sykehjem, Giftstad bo- og avlastningshjem og Nøstehagen bo- og omsorgssenter har hverken fått fløte, brus og i alle fall ikke vin siden 12. august, skriver avisa. For en drøy måned siden ble sparetiltakene innført og del eldre savner de små lyspunktene i hverdagen.

- Vi betaler 2700 kroner i måneden for mat. Da skulle man tro at den summen inkluderer litt kaffefløte. Vi er tross alt ganske småspiste, sier Olga Fauske (92). Hun har en egen leilighet på Nøstehagen bo- og omsorgssenter som hun i tillegg betaler 7000 kroner i måneden i leie for.

Surner

Før fikk Lier kommunes eldre både akevitt på julaften og likør til kaffen med fløte. Det kan de se langt etter nå. Mona Hennum jobber i kantina på Nøstehagen og tviler på at fløtekuttet fører til de helt store besparelsene for kommunen.

- Melk som blir skjenket over i mugger surner fortere enn kaffefløte. Derfor kan melkesvinnet lett bli høyere enn før, sier hun til DT.