LUKKEDE DØRER: Fengslingsmøtet mot Eirik Jensen går for lukkede dører. Foto Marius Gulliksrud
LUKKEDE DØRER: Fengslingsmøtet mot Eirik Jensen går for lukkede dører. Foto Marius GulliksrudVis mer

Får ikke forklare seg med pressen til stede

Fengslingsmøtet mot Eirik Jensen lukket av hensyn til «liv og helse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eirik Jensen (56) fikk ikke gjennomslag for sitt ønske om åpne dører under fengslingsmøtet mot ham i Oslo tingrett i dag.

Jensen nekter straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon.

Blant grunnen for at rettsmøtet ble bestemt lukket av tingrettsdommer Ina Strømstad var hensynet til «andres liv og helse». Avhørene av Eirik Jensen er gradert som «strengt fortrolige» og den spesielle politijobben til Jensen var strengt hemmeligholdt.

Dermed ble presse-Norge kastet ut av sal 250 i Oslo tingrett.

Før rettsmøtet startet og Jensen kom inn i retten minnet hans forsvarer om fotoforbudet ved fengslingsmøter i svært klare ordelag.

- For de som ikke kan det minner jeg om at det er forbud mot å fotograferer og ta opp video av siktede i rettessalen eller på vei til rettslokalet ved fengslingsmøter. Og nåde den som ikke følger dette lovpålagte forbudet, sa Jens-Ove Hagen.

Eirik Jensen selv kom ikke inn i rettssalen før fotografene hadde fjernet seg. Han møtte i fengslingsmøtet iført en rødrutete flanellsskjorte under en svart jakke, og hilste på Jens-Ove Hagens sekretær før han satte seg.

Spesialenheten for politisaker ønsker å varetektsfengsle Jensen i fire nye uker. De ønsket, i motsetning til Jensen, lukkede dører under rettsmøtet begrunnet med bevisforspillelsesfare.

Dagbladet kommer med mer.

MOTPARTER: Etterforskningsleder Liv Øyen fra Spesialenheten for politisaker og Jensen-forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen. Foto: Bjørn Langsem
MOTPARTER: Etterforskningsleder Liv Øyen fra Spesialenheten for politisaker og Jensen-forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer