Får ikke forsvare dobbeltdrapssiktet kvinne etter sexmeldinger

Lagmannsretten forkaster anken. Nå vurderes anke til høyesterett.

FÅR IKKE FORSVARE: Ole Andreas Thrana får fortsatt ikke forsvare den dobbeltdrapsiktede kvinnen fra Kristiansand.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR IKKE FORSVARE: Ole Andreas Thrana får fortsatt ikke forsvare den dobbeltdrapsiktede kvinnen fra Kristiansand.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I oktober bestemte Kristiansand tingrett at advokat Ole Andreas Thrana ikke lenger kunne forsvare den 42 år gamle kvinnen som er siktet for to drap i Kristiansand.

Dette ble anket til lagmannsretten som nå forkaster anken.

11 000 meldinger

Den siktede kvinnen anket kjennelsen fra tingretten og i anken vises det til kjennelsen må oppheves på grunn av saksbehandlingsfeil og understreker at tingretten har tatt meldingene mellom Thrana og siktede ut av kontekst.

Lagmannsretten er enig i at det ble foretatt en saksbehandlingsfeil da tingretten la vekt på beslagsfrie meldinger i sin avgjørelse. Likevel mener lagmannsretten at saksbehandlingsfeilene ikke har påvirket resultatet.

Lagmannsretten viser til kjennelsen fra tingretten hvor det kom fram at Thrana og siktede har sendt i overkant av 11 000 meldinger til hverandre over en periode på litt mer enn to år - i perioden 10.2.15 - 19.9.17.

Flørtende tone

Den siste meldingen ble sendt én uke før 42-åringen ble pågrepet og siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014.

FORSVARER: Olav Sylte forsvarer nå den 42 år gamle kvinnen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER: Olav Sylte forsvarer nå den 42 år gamle kvinnen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Mye av kommunikasjonen, også den del som gjelder klientforholdet direkte, bærer preg av en flørtete tone, står det i kjennelsen. Dette er ikke bestridt av forsvarer, men han har anført at dette ikke påvirker hans habilitet.

Olav Sylte, som nå forsvarer den 42-år gammel kvinnen, sier til Dagbladet at Thrana vurderer å anke saken videre til Høyesterett.

- Lagmannsretten er enig i at tingretten har gjort en saksbehandlingsfeil, men mener det er ubetydelig for resultatet. Nå vurderer vi å anke til Høyesterett.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer