FÅR IKKE FORSVARE: Ole Andreas Thrana får fortsatt ikke forsvare den dobbeltdrapsiktede kvinnen fra Kristiansand.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR IKKE FORSVARE: Ole Andreas Thrana får fortsatt ikke forsvare den dobbeltdrapsiktede kvinnen fra Kristiansand.. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Får ikke forsvare dobbeltdrapssiktet kvinne etter sexmeldinger

Lagmannsretten forkaster anken. Nå vurderes anke til høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I oktober bestemte Kristiansand tingrett at advokat Ole Andreas Thrana ikke lenger kunne forsvare den 42 år gamle kvinnen som er siktet for to drap i Kristiansand.

Dette ble anket til lagmannsretten som nå forkaster anken.

11 000 meldinger

Den siktede kvinnen anket kjennelsen fra tingretten og i anken vises det til kjennelsen må oppheves på grunn av saksbehandlingsfeil og understreker at tingretten har tatt meldingene mellom Thrana og siktede ut av kontekst.

Lagmannsretten er enig i at det ble foretatt en saksbehandlingsfeil da tingretten la vekt på beslagsfrie meldinger i sin avgjørelse. Likevel mener lagmannsretten at saksbehandlingsfeilene ikke har påvirket resultatet.

Lagmannsretten viser til kjennelsen fra tingretten hvor det kom fram at Thrana og siktede har sendt i overkant av 11 000 meldinger til hverandre over en periode på litt mer enn to år - i perioden 10.2.15 - 19.9.17.

Flørtende tone

Den siste meldingen ble sendt én uke før 42-åringen ble pågrepet og siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014.

FORSVARER: Olav Sylte forsvarer nå den 42 år gamle kvinnen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER: Olav Sylte forsvarer nå den 42 år gamle kvinnen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Mye av kommunikasjonen, også den del som gjelder klientforholdet direkte, bærer preg av en flørtete tone, står det i kjennelsen. Dette er ikke bestridt av forsvarer, men han har anført at dette ikke påvirker hans habilitet.

Olav Sylte, som nå forsvarer den 42-år gammel kvinnen, sier til Dagbladet at Thrana vurderer å anke saken videre til Høyesterett.

- Lagmannsretten er enig i at tingretten har gjort en saksbehandlingsfeil, men mener det er ubetydelig for resultatet. Nå vurderer vi å anke til Høyesterett.

Saken oppdateres.