Får ikke ha med homofil kjæreste

Canadiske Marc Hall er homofil og vil ha med seg kjæresten sin på skoleballet. Men det får han ikke lov til. Nå saksøker han skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17 år canadisk katolikk har saksøkt skolen sin, fordi han ikke får ha med seg hvem han vil på skolens avslutningsball. Marc Hall er nemlig homofil, og ønsket å ha med seg en gutt på ballet.

I søksmålet viser 17-åringen til at det er skikk og bruk å ha med seg kjæresten - hvis man har noen - på The Prom, som ballet kalles. Vel, Marc har en kjæreste han, og han mener det er rektor og den øvrige skoleledelsen uvedkommende at kjæresten også er gutt.

Halls advokat David Corbett sier skolens avgjørelse er et utslag av diskriminering på grunnlag av seksuell legning. Dermed er avgjørelsen også i strid med den canadiske grunnloven, hevder Corbett.

Nå krever han at Hall tilkjennes 100.000 canadiske dollar (rundt 530.000 norske kroner) i erstatning og oppreisning. Han vil også at dommeren skal gi skolens ledelse ordre om at avslutningsballet skal gjennomføres, og ikke må avlyses på grunn av Hall-saken.

Dommer Robert McKinnon har uten hell forsøkt å få partene i saken til å besinne seg og komme fram til en minnelig løsning. Det er ventet at dommeren vil kunngjøre sin avgjørelse i slutten av denne uken.

(NTB)