Får ikke ha regnbue­flagg i 17. mai-toget - fordi toget skal være inkluderende

Forbud i Skien.

FORBUDT: LHBT-bevegelsens regnbueflagg er ikke ønsket i 17. mai-toget i Skien. Her fra Oslo Pride 2017. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB Scanpix
FORBUDT: LHBT-bevegelsens regnbueflagg er ikke ønsket i 17. mai-toget i Skien. Her fra Oslo Pride 2017. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På dagen før 17. mai har LHBT-organisasjonen Skeiv Ungdoms lokallag i Telemark fått en kalddusj fra 17. mai-komiteen i Skien:

«Vi skal kun ha nasjonalflagg i borgertoget, ikke plakater med slagord, og ikke regnbueflagget», skriver komiteen i en e-post til lokallaget.

Skeiv Ungdom hadde planlagt å stille med regnbuflagget i borgertoget på nasjonaldagen, men har nå altså fått blankt nei av komiteen.

Vil hindre politisk markering

Kristoffer Skaate, lederen for 17. mai-komiteen i Skien kommune, utdyper:

- Vi mener at 17. mai skal handle om nasjonaldagen vår, da alle går i tog uten noen politisk agenda, men under det nasjonale symbolet, nemlig flagget vårt. Politiske markeringer og slike ting hører ikke hjemme i et 17. mai-tog, sier Skaate til Dagbladet.

Voksenopplæringen i Skien deltar for første gang i toget. Dette oppgir komiteen som en hovedårsak til hvorfor LHBT-symbolet ikke kan tillates.

«For mange er det første gang de opplever et 17. mai-folketog. Vi gleder oss til å vise oss fram fra vår beste side, inkluderende og likevel samlet om hovedsaken denne dagen, om landet vårt og flagget vårt!»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer