- Får ikke hjelp av UD

Vennene til den savnede nordmannen Lennart Nordengen (28) jobber fortvilt med pengeinnsamling for å fortsette letingen etter kameraten. Fra norske myndigheter har de møtt en kald skulder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- UD opplyste at vi ikke kunne få noen pengestøtte. På spørsmålet om hvor vi kunne henvende oss for å få hjelp, ble vi henvist til lokalpolitikerne våre, sier Per Kjetil Sørensen.

Familien til 28-åringen har lånt 600 000 kroner for å finansiere en egen leteaksjon, som skal starte i morgen tidlig.

Samlet i sorg

  • Fire nordmenn ble tatt av raset onsdag ettermiddag. Sigri Widerøe Kristoffersen (27) omkom i raset, Trude Vik (27) ligger i koma på sykehus, mens Lennart Nordengen (28) fortsatt er savnet. En person kom fra raset uten fysiske skader. Siden ulykken ble kjent har Lennarts venner vært samlet for å trøste hverandre, og for å gjøre det de kan for å finne kameraten.

- Vi har fått god hjelp fra blant andre Røde Kors. Fra UD har vi ikke fått noe annet enn arrogante svar, sier Per Kjetil Sørensen.

I går kveld ble det klart at Norske redningshunder sender to ekvipasjer til leteområdet. Flere av vennene skulle selv ha vært med på skituren til Alpene. De har problemer med å forstå at norske myndigheter ikke kan hjelpe til. - Det burde vært en ordning som i hvert fall kunne gitt de pårørende et rimelig statlig lån for å finne sine savnede.

Den norske konsulen i området har trøstet familien, men vi trenger ikke trøst. Vi trenger midler til å grave fram Lennart, sier Sørensen.

- Man har jo et håp om at det skal skje et mirakel. Derfor er det så frustrerende å se at letearbeidet avsluttes under ett døgn etter snøskredet, sier Hege Schjøt Hansen.

Dyktig alpinist

Vennene føler at sveitsiske medier har hengt ut 28-åringen som en uforsiktig skikjører.

- Lennart var en meget dyktig snowboardkjører. Han har aldri kastet seg ut i et rasutsatt område mot bedre vitende, sier Tommy Karlsen (29), som for egen del måtte avlyse turen på grunn av en skade.

  • Kameratgjengen har åpnet en egen bankkonto, der midlene skal gå til letearbeidet etter Lennart Nordengen. Kontonummeret er 8150.13.13777.

FRUSTRERTE: - Vi fikk beskjed om å kontakte lokalpolitikerne våre, dersom vi trengte midler til letearbeid, sier Per Kjetil Sørensen (nummer to fra høyre). Tommy Karlsen (t.v.) måtte avlyse turen på grunn av skade.
SAVNET: Lennart Nordengen (28).