Får ikke holde appell på Kvinnedagen

8. mars-komiteen i Bodø har ikke plass til ministeren i programmet.

FÅR IKKE HOLDE APPELL: Sylvi Listhaug har spurt 8. mars-komiteen i Bodø om å få holde en appell på Kvinnedagen. Komiteen har ikke plass til landbruksministeren i programmet, og har derfor sagt nei til forespørselen. - Jeg er overrasket og hadde håpet de kunne avsette fem minutter til en appell om det kvinnedagen bør handle om, nemlig kampen mot tvangsekteskap, onskjæring og undertrykking av kvinner, sier Listhaug til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FÅR IKKE HOLDE APPELL: Sylvi Listhaug har spurt 8. mars-komiteen i Bodø om å få holde en appell på Kvinnedagen. Komiteen har ikke plass til landbruksministeren i programmet, og har derfor sagt nei til forespørselen. - Jeg er overrasket og hadde håpet de kunne avsette fem minutter til en appell om det kvinnedagen bør handle om, nemlig kampen mot tvangsekteskap, onskjæring og undertrykking av kvinner, sier Listhaug til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kastet landbruksminister og leder for Frp's Kunnskaps- og familieutvalg, Sylvi Listhaug seg for alvor inn i debatten om kvinnekamp og likestilling.

Med uttalelser som at norsk kvinnekamp er veik, og bør handle om kampen mot kjønnslemlestelse og tvangsekteskap, i stedet for lønn og barnehageplasser, fikk hun mye oppmerksomhet.

Til Dagbladet forteller Listhaug at hun aldri har gått 8. mars-tog tidligere, men at hun i år virkelig ønsker å engasjere seg offentlig på Kvinnedagen.

Vil holde appell Derfor har hun spurt 8. mars-komiteen i Bodø om å få holde en fem minutter lang appell under markeringa der på søndag:

«I en årrekke har jeg engasjert meg for minoritetskvinnene kamp for likestilling og retten til å bli hørt. Jeg har møtt kvinner som har opplevd å bli giftet bort mot sin vilje. Noen av dem har vært sterke nok til å bryte fra ekteskapet og heve stemmen i det offentlige rom. Men dessverre opplever altfor mange kvinner at religiøse skikker og tradisjoner fratar dem retten til å ytre seg og muligheten til å bestemme over eget liv og kropp. Jeg ønsker å gi disse kvinnene en stemme på Kvinnedagen, og sender dere derfor en forespørsel om å holde en appell i forbindelse med markeringen av Kvinnedagen i Bodø. Jeg kan greie meg med noen få minutter», skriver Listhaug i et brev til 8. mars-komiteen i Bodø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer