Får ikke holde tale om cannabis

Lørdag skulle Nils Christie holde en tale på et offentlig møte. Nå har politiet forbudt hele arrangementet. Mandag skal kriminologiprofessoren motta hedersbevisningen Fritt Ord-prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christie ville bruke mailørdagen til å fortelle offentligheten hva han mener om bruk av cannabis. Men politiet har nedlagt forbud mot arrangementet skriver Aftenpostens aftenutgave.

Norsk Organisasjon for Reform av Marihuanalovgivningen (NORMAL), en organisasjon som har som mål å legalisere bruk av marihuana i Norge, arrangerte en lignende marsj i fjor. Den endte i slåsskamp mellom politi og demonstranter. Med henvisning til dette tar politiet i bruk Politilovens paragraf 11 som forbyr offentlige arrangementer som kan føre til alvorlige ordensforstyrrelser.

- Når jeg blir bedt om å si noe på et offentlig møte, går det ikke an å nei, særlig ikke når jeg to dager senere skal motta Fritt Ord-prisen, sier Christie.

Han synes politiet burde gå i dialog med organisasjonen og få orden på saken.

Bård Solheim i NORMAL kaller demonstrasjonsforbudet en hån mot ytringsfriheten og varsler at de vil ignorere avslaget og la marsjen gå som planlagt.

- Vi vil aksjonere mot det vi mener er verdens minst skadelige rusmiddel, både til rekreasjon og medisinsk bruk, sier Solheim til Aftenposten.

Politiet forbereder seg nå på en ulovlig demonstrasjon.

- De sier jo at de ikke vil oppfordre folk til ikke å gå marsjen, og vi er derfor forberedt på en ulovlig demonstrasjon, sier stasjonssjef Stein Hustad ved Sentrum politistasjon.

(NTB)

LØJA'N IKKE:</B>Både politifolk og aksjonister ble skadd under demonstrasjonen for fri hasj i Slottsparken i fjor