Får ikke jobbe etter klokka 16.00

STOR-ELVDAL: Legene Marc Domes (32) og Michael Schauerte (35) behandler pasienter i Stor-Elvdal. Etter ordinær kontortid må pasientene finne annen hjelp, for da kalles behandlingen legevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og legevakt har ikke de tyske legene lov til å utføre.

Situasjonen er helt fortvilet for kommunelege Tone Hagen og hennes to tyske kolleger, som nå har vært i Stor-Elvdal i mer enn et år.

- Hårreisende

- De er begge to flinke leger som både er faglig og språklig kompetente til å kjøre legevakt, og da er det helt hårreisende at vi må presse meg - en sliten kommunelege som akkurat er tilbake etter sykemelding for brudd i ryggen - og en norsk turnuskandidat langt ut over det forsvarlige. Turnuskandidaten måtte nylig kjøre legevakt fem døgn i strekk fordi legen i Rendalen, som vi deler legevakttjeneste med, selv var syk. Det eneste vi oppnår er at folk blir utbrent, sier Tone Hagen.

Allerede før jul lovet helseminister Tore Tønne sin partikollega og ordfører i Stor-Elvdal, Øyvind Strand, å se på saken for om mulig å finne en løsning med dispensasjon for Domes og Schauerte, men ennå har ingenting skjedd.

Det siste nå er at en nyopprettet sentral nemnd, som skulle behandle dispensasjonssøknaden, ikke ble opprettet 1. mars slik planen var. Og om noen skulle finne papirene fra Stor-Elvdal, som har vært i systemet i mer enn ni måneder - i haugen av liknende søknader fra Distrikts-Norge før sommerferien - så er trøsten fra de som svarer kommunelegen på vegne av Statens helsepersonellnemnd heller mager: - I og med at intet utvalg er oppnevnt, er det heller ingen som har myndighet til å fatte noe vedtak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer