Du leser nå Dagbladet Pluss

Får ikke juleribbe eller pinnekjøtt i «norsk» fengsel i Nederland

Hells Angels-frontfigur mener småting skaper unødvendig mistrivsel.

AVSLAPPET: Ove Jørgensen Høyland har i mange år vært en frontfigur i Hells Angels. Nå soner han en narkodom på 11,5 år i Norgerhaven. Alle foto: Jacques Hvistendahl
AVSLAPPET: Ove Jørgensen Høyland har i mange år vært en frontfigur i Hells Angels. Nå soner han en narkodom på 11,5 år i Norgerhaven. Alle foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VEENHUIZEN (Dagbladet): Hells Angels-toppen Ove Jørgensen Høyland er tillitsmann og talsmann for fangene som er sendt til det «norske» fengselet i Nederland - Norgerhaven.

Høyland sutrer ikke, og skryter av mye i fengselet. Men både Hells Angels-toppen og de andre fangene er lettere irriterte, over det de mener er en rekke løftebrudd fra norske myndigheter.

- Kriminalomsorgen reiste rundt som nyfrelste misjonærer fra fengsel til fengsel hjemme i Norge og lovet «gull og grønne skoger», bare vi frivillig meldte oss til å sone straffen vår i Nederland. Alt skulle bli fantastisk. Det var ikke måte på hvor bra det skulle bli.

- Rett skal vær rett, mye er bra her i Norgerhaven. Fengselsledelsen virker å være rettferdig, og de nederlandske fangevokterne oppfører seg veldig bra. Vi slipper stresset som unge og usikre fangevoktere ofte skaper hjemme i Norge. Men det har vært for mye som ikke har fungert, slik norske myndigheter lovet, sier Jørgensen Høyland.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.