Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får ikke kontakt med savnet følge i Porsanger

Uværet har satt mobilnettet ut av drift. Politiet håper de ni savnede har funnet ly.

 BRIEFING:  Innsatsleder Siri Ulverud briefer mannskaper fra heimvernet og reinpolitiet ved utgangspunktet for leteaksjonen i Porsanger. Foto: Petter Vatn / Finnmark Dagblad
BRIEFING: Innsatsleder Siri Ulverud briefer mannskaper fra heimvernet og reinpolitiet ved utgangspunktet for leteaksjonen i Porsanger. Foto: Petter Vatn / Finnmark Dagblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et skuterfølge på ni personer fra Hammerfest har vært savnet på fjellet i Billefjord i Porsanger kommune siden i dag morges.

Ved 18-tiden, ni timer etter at politiet fikk inn nødmeldingen, håpet politiet at de ni har funnet ly. Voldsomt uvær gjør at mobilnettet er nede, og leteaksjonen er satt på vent i håp om at været skal bedre seg.

- Vi har ikke hatt noe særlig kontakt med dem siden vi fikk melding klokken 9. Det er fryktelig dårlig vær. Det er letemannskaper i området, men de avventer og ser om det blir bedring i været, sier operasjonsleder Roger Johnsen i Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.

De ni personene, seks menn og tre kvinner i alderen 18 til 25 år, ble overrasket over det dårlige været da de var ute på skutertur, melder Finnmark Dagblad.

Ødela mobilmaster - Det er vanskelig å si hvor nærme letemannskapene er. Det er et voldsomt stort område. Vi vet ikke hva de ni gjør, men vi håper de kan ha funnet seg en hytte eller gravd seg ned, sier Johnsen.

Uværet har gjort skade på flere mobilmaster i området. Det skaper problemer for letearbeidet.

- Det er klart det er et problem at vi ikke kan få kontakt med dem og høre hvordan de har det, sier Johnsen.

Stor aksjon - Det er svært dårlig vær i området, med storm, sludd og snø. Vi har satt inn betydelige resurser for å få dem ut. Både Røde Kors, Sivilforsvaret i tillegg til andre kjentmenn deltar i redningsaksjonen, sier stabsjef Terje Wikstrøm ved Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet

- Vi kan ikke ha helikopter i lufta på grunn av vinden og det er en utfordrende redningsaksjon. De står værfast der oppe, sier assisterende redningsleder Bente Jonassen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

Politiet har også bedt om at Forsvaret bistår med beltevogner i tilfelle det blir for krevende å ta seg inn i området med skuter.

Det var de savnede selv som varslet i fra til politiet om at de trengte hjelp.

Vet hvor de er - Vi fikk inn en melding i 9-tida i dag. Ut fra hvilke basestasjoner telefonene slår inn på, vet vi området de er i. Det er ikke mer enn rundt 2-5 kilometer fra bilvei, men utfordringen er været. Tidligere i dag hadde vi telefonkontakt med dem, det har vi ikke nå lenger, sier politisjefen. 

- Vi vet at noen av dem er dårlig kledd, det gjør oss litt bekymret. Men ungdommene tar vare på hverandre, sier Wikstrøm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling