STORMRAMMET:  Lærdal er et av stedene stormen «Dagmar» har gjort stor skade. Foto: Inger Stokke
STORMRAMMET: Lærdal er et av stedene stormen «Dagmar» har gjort stor skade. Foto: Inger StokkeVis mer

- Får ikke lagd mat, dusjet eller pusset tennene

Inger Stokke i Lærdal har vært uten strøm i to døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet).  Lærdal i Sogn og Fjordande er hardt rammet av romjulsstormen. Mange av kommunens innbyggere har vært uten strøm i flere dager.

- Vi hadde strøm en kort perioden i går, men ellers har vi ikke hatt strøm på to døgn. Det er ikke mulig å lage mat, ta en dusj eller pusse tennene. Det er bek mørkt og ikke lys noe sted, forteller inger Stokke.

Den verste stormen har gitt seg når Dagbladet snakker med henne i 10-tiden i formiddag, men fortsatt er det kraftig vind og nedbør.

- Under den verste stormen i natt var det ille. Da knakk trærne som fyrstikker. Men fortsatt er det ordentlig møkkavær, sier Stokke.

Etter en tur ut i bil, beskriver hun situasjonen slik:

- Mange veier er stengte, det ligger trær over veiene, strømmaster har brukket slik at ledningene ligger på bakken. Hos en av naboene er hustaket tatt av vinden. I havna har to brygger sunket og en flyter rundt på egenhånd. Det er kaos, rett og slett.

Hun forteller at hun har mobildekning bare nede i sentrum.

- Hjemme har vi ikke dekning og ikke nett. Skulle noe skje, er det ganske ille, sier hun.  

Kort tid etter at Dagbladet har snakket med Stokke på telefon, fikk hun strømmen tilbake.

- Da kom strømmen, men vi vet ikke hvor lenge, så nå hamstrer jeg vann, lager te og kaffe og fyller på termos, skriver hun i en sms.

STRØMMASTER NEDBLÅST:  I Lærdal, som mange andre steder der stormen «Dagmar» har vært på ferde, er en rekke strømmaster knekt. Foto: Inger Stokke
STRØMMASTER NEDBLÅST: I Lærdal, som mange andre steder der stormen «Dagmar» har vært på ferde, er en rekke strømmaster knekt. Foto: Inger Stokke Vis mer