Får ikke livsviktig medisin

Som 36-åring fikk Margaretha Hamrin diagnosen arvelig høyt kolesterol. Seks år seinere kjemper hun fortsatt for å få rett medisin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mellomtida risikerer hun å få hjerteinfarkt.

-  Nå går jeg på en medisin som gjør meg nærmest ubeskyttet mot hjerteinfarkt. Det er en ganske stor psykisk belastning, sier Margaretha Hamrin (42).

Får ikke bytte

Siden hun som 36-åring fikk diagnosen arvelig høyt kolesterol, har hun gått på en medisin som ikke har senket det farlige kolesterolet til et akseptabelt nivå. Legen har bedt henne bytte medisin. Det vil ikke Trygdekontoret dekke.

-  Ezetrol finnes ikke på blå resept. Jeg må derfor søke Trygdekontoret om å få bytte. De sa jeg først måtte øke dosen på den medisinen jeg gikk på, som allerede gir meg store bivirkninger. Da jeg økte dosen, ble det enda verre. Jeg fikk store utslett på armene, sov ikke på mange dager og datt helt i kjelleren, forteller Margaretha.

-  Nå må jeg gå på laveste dose av medisinen, for å vise at det var den jeg hadde fått bivirkningene av. Derfor går jeg nå på en dose medisin som jeg vet ikke gjør jobben den skal. Det er skremmende og frustrerende, sier hun.

Problem for mange

Hun mener det er rart at politikerne kan overprøve legene, når de som eksperter vurderer at pasienten trenger én type medisin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer