Får ikke lov til å henlegge hverdagskriminalitet

I Romerike politidistrikt.

HENLEGGELSESDIREKTIVET OPPHEVA: Politimester Bjørn vandvik i Romerike politidistrikt innført fra 1. juli automatiske henleggelser en rekke mindre kriminalitetstyper i distriktet som et midlertidig grep for å ta igjen et etterslap av saker. I dag oppheva Oslo statsadvokatembeter tiltaket. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HENLEGGELSESDIREKTIVET OPPHEVA: Politimester Bjørn vandvik i Romerike politidistrikt innført fra 1. juli automatiske henleggelser en rekke mindre kriminalitetstyper i distriktet som et midlertidig grep for å ta igjen et etterslap av saker. I dag oppheva Oslo statsadvokatembeter tiltaket. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo statsadvokatembeter satte i dag foten ned for henleggelsesdirektivet i Romerike politidistrikt.

Dagbladet skrev tidligere i dag at Riksadvokaten og Oslo statsadvokatembeter vurderte å ta grep mot direktivet, men ønsket en dialog med politidistriktet først.

Direktivet gikk ut på at politidistriktet skulle automatisk henlegge en rekke mindre kriminalitetstyper uten noe form for etterforskning.

Innbrudd, underslag, tyveri, grovt tyveri, biltyveri, bedrageri, grovt bedrageri, skadeverk, heleri, naskeri, bruk og besittelse av mindre mengder narkotika, kjøp av mindre mengder narkotika, slagsmål og andre forstyrrelser av ro og orden, bæring av kniv på offentlig sted og offentlig urinering skulle henlegges umiddelbart med mindre det var innbrudd i bolig, vinning over 100 000 kroner, kriminalitet begått av gjengangere eller ungdomskriminalitet. I stedet skulle de tunge og mer alvorlige sakene prioriteres.

Bakgrunnen var for å komme ájour med et etterslep av saker i distriktet.

- Dette gjøres først og fremst av hensyn til de fornærmede i de mest alvorlig sakene vi har. Vi har kommet på etterskudd og gjør nå et midlertidig grep, sa politimester Bjørn Vandvik til Dagbladet tidligere i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer