Får ikke møte 24-åringen

Den norske ambassaden har ikke lykkes i sine forsøk på å møte den drapssiktede norskpakistaneren (24) som sitter fengslet i Islamabad. I dag lander hans advokat, Abid Raja, i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringens advokat, Abid Raja, reiste i går til Islamabad for å bistå sin klient.

– Jeg skal forsøke å få møtt ham, men forstår at ambassaden ikke har klart å komme i kontakt med ham ennå. Hva som skjer når jeg kommer ned, vet jeg ikke, sier Raja.

Raja sier at han vil returnere til Norge dersom det skulle bli unntakstilstand som følge av drapet på Benazir Bhutto i går.

– Blir det unntakstilstand returnerer jeg. Jeg håper ikke drapet på Bhutto gjør at det blir vanskeligere for meg å representere min klient, sier Raja.

24-åringen risikerer dødsstraff dersom han blir dømt for voldtekten og drapet på den syv år gamle jenta.

Norges Ambassadør i Pakistan, Aud Marit Wiig, møtte med representanter for pakistansk politi i går.

– Håp om møte

– Vi har etablert kontakt og fått en orientering. Vi har også fremmet et ønske om å få møte ham, og har et godt håp om at det skal gå bra, sier Wiig til Dagbladet.

INNRØMMET DRAP: 24-åringen er siktet for og har erkjent å ha kidnappet, voldtatt og drept en sju år gammel jente. Den norske ambassaden har ikke lykkes i sine forsøk på å møte mannen.
INNRØMMET DRAP: 24-åringen er siktet for og har erkjent å ha kidnappet, voldtatt og drept en sju år gammel jente. Den norske ambassaden har ikke lykkes i sine forsøk på å møte mannen. Vis mer

24-åringen har erkjent å ha kidnappet, voldtatt og drept jenta, uten å ha hatt kontakt med advokat eller folk fra ambassaden. Wiig bekrefter at det ikke er pakistansk praksis å ha advokat i de innledende rundene av avhør og etterforskning.

– Den advokaten må man i så tilfelle betale for selv, sier ambassadøren.

Til tross for at 24-åringen allerede har tilstått, hevder pakistansk politi at etterforskningen fortsatt er på et tidlig stadium. De hadde derfor liten informasjon å gi de norske representantene i går.

Kartlegger forholdene

Wiig opplyser at ambassaden vil ta ny kontakt med politiet i dag i håp om å få kontakt med 24-åringen.

Ambassaden har satt to ansatte i politiseksjonen til å jobbe med å kartlegge forholdene i saken, men har ikke vært i kontakt med mannens familie.

– Vi har folk på saken, inkludert folk fra ambassadens politiseksjon, bekrefter Audun Rogne ved ambassaden i Islamabad overfor Dagbladet.

De norske politisambandsmennene i Islamabad har imidlertid ikke anledning til å etterforske, eller på annet vis blande seg i den pågående pakistanske politietterforskningen.