BAK HEMMELIGE DØRER:  Ledelsen til Bjørn Kjos og Norwegian har fortsatt forhandlingene med de streikende pilotene på nøytral grunn siden klokka 15 lørdag. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
BAK HEMMELIGE DØRER: Ledelsen til Bjørn Kjos og Norwegian har fortsatt forhandlingene med de streikende pilotene på nøytral grunn siden klokka 15 lørdag. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.Vis mer

- Får ikke Norwegian-fly på vingene denne helgen

Forhandlingene fortsetter lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Partene har en dialog, men tiden har nok gått i forhold til å få fly på vingene igjen denne helgen, opplyser kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NRK Dagsrevyen klokka 19.

Klokka 21 sitter fortsatt partene sammen.

- Så lenge det er kontakt, er det alltid håp om løsning. Det jeg kan love, er at vi skal gjøre alt som står i vår makt å få flyene rasekst mulig når det er klart for det, sier Skånvik til TV 2-nyhetene.

Da hadde ledelsen i flyselskapet og representanter for de streikende pilotene sittet sammen igjen på hemmelig og nøytralt sted i fire timer etter at meklingsmøtet hos Riksmekleren brøt sammen ved 05.30-tiden lørdag morgen.

Arbeidstakerorganisasjonen Parat inviterte Norwegian til det de betegner som «reelle samtaler».

Norwegian-sjef Bjørn Kjos svarte at de var villige til å møte «hvor som helst, når som helst», og møtet startet vd 16-tiden

Streiken er inne i sin åttende dag lørdag, og rundt 130.000 passasjerer er hittil berørt.

Ingen av partene vil opplyse hvor møtet finner sted eller gi ytterligere kommentarer tidlig lørdag kveld. Denne gangen blir forhandlingene holdt uten riksmekleren til stede.

Etter at begge parter hadde gått ut og kommentert meklingsbruddet og uttrykt sin misnøye ble det brått stille lørdag ettermiddag.

Det kan tyde på at ingen av partene nå ønsker å gjøre noe som kan forpurre forhandlingsklimaet.

«Svarteperspill»
Etter at partene gikk fra hverandre hos Riksmekleren i 05.30-tiden lørdag morgen, kom Norwegian med et nytt tilbud en knapp times tid etterpå med svarfrist klokka 12.

Tilbudet var ifølge Parat justert på kun ett punkt. De mente Norwegian drev et «svarteperspill».

- Vi har svart på dette, men ønsker reelle forhandlinger. Det vi dessverre opplever er at Norwegian forsøker å sette pilotene og Parat i et dårlig lys, fremfor å forhandle fram gode løsninger, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud, som la til at de hadde sendt Norwegian et mottilbud.

- Umulig å innfri
Ifølge Norwegian-sjef Bjørn Kjos har Parat framsatt krav i meklingen som det er umulig å innfri.

- Når det skar seg i natt, var det fordi Parat og NPU krevde 110 årsverk mer enn det vi har i dag. Vi er jo for mange allerede i dag, så det var et helt umulig krav som jeg ikke kunne gå med på, sa Kjos.

Ifølge Norwegian-sjefen opprettholder selskapet de samme lønningene, og flygerne har fått en jobbgaranti på tre år. Men det betyr samtidig at de ville kunne overflyttes til andre europeiske land.

(NTB/Dagbladet).