Får ikke sove: - Terror

For beboere på Nesodden utafor Oslo byr russefeiringen på uker med søvnmangel. Nå ønsker de strengere regulering av støynivå.

FORTVILET: Anette Stai forteller om manglende søvn og dårlig livskvalitet på grunn av støy fra russen. Foto: Tor G. Stenersen / Aftenposten / NTB
FORTVILET: Anette Stai forteller om manglende søvn og dårlig livskvalitet på grunn av støy fra russen. Foto: Tor G. Stenersen / Aftenposten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mai måned betyr for mange seine kvelder, gode venner, fest og kjærlighet. Minner for livet - Russetid.

For andre har det blitt et mareritt.

For Anette Stai, som er bosatt på Nesodden, er sistnevnte blitt tilfellet. Hun er frustrert og lei, en følelse hun deler med mange av naboene.

Sliter på nattesøvnen

Sammen har de gått til det Stai kaller en «aksjon», ved å kontakte både Oslo og Nesodden kommune, ordføreren og lokalavisa Akershus Amtstridende, som omtalte saken først.

- Vårens verste eventyr, sier Stai til Dagbladet.

Tradisjonelt sett har russetida for avgangselever i videregående skole startet 1. mai, men tendensen de siste åra har vært å starte langt tidligere.

Stai forteller at hun nå har slitt med å få sove på nattetid i to uker allerede, på grunn av bråk fra russen.

Hun føyer til at det er musikk fra russebussene som er problemet, og presiserer at det ikke nødvendigvis er Nesodd-russen de klager på. Det er bussene som parkerer på andre siden av fjorden, som kommer fra ulike steder i landet.

- Lyden bærer veldig over vannet. Det er som at de står i naboens hage, sier Stai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer