Silvio Berlusconi

- Får ikke svar fra Putin

Den selverklærte Putin-vennen hevder han kunne stanset Putin fra å gå inn i Ukraina om han fremdeles hadde vært statsminister.

GODE BUSSER: Vladimir Putin og Silvio Berlusconi har hatt et nært forhold i mange år. Men nå svarer ikke Putin Berlusconi når han ringer, hevder førstnevnte. Foto: Giuseppe Aresu/REX
GODE BUSSER: Vladimir Putin og Silvio Berlusconi har hatt et nært forhold i mange år. Men nå svarer ikke Putin Berlusconi når han ringer, hevder førstnevnte. Foto: Giuseppe Aresu/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Italias tidligere statsminister og Putin-venn Silvio Berlusconi hevder han ville kunne overbevist Putin om å ikke gå inn i Ukraina om han fremdeles var statsminister.

Ifølge italienske Il Gazzetino hevder Berlusconi at han har forsøkt å ringe Putin to ganger etter at krigen startet, men at han ikke har fått svar. Han hevder han ønsket å be Putin stanse krigføringen.

- Vi var veldig gode venner, men jeg har ikke hørt fra ham i det siste, sier Berlusconi ifølge avisa.

Venner

Vennskapet mellom Putin og Berlusconi går mange år tilbake. Putin har blant annet gjestet Berlusconis famøse bunga bunga-fester, og de to har besøkt hverandre flere ganger.

I 2008 ga Vladimir Putin Berlusconi en spesialdesignet dyne med et bilde av de to i full skala trykket på.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 09.03.2012 GUTTETUR: Få dager etter seieren i det omstridte presidentvalget i Russland var det tid for en guttetur for Vladimir Putin på selveste kvinnedagen. Sammen med avtroppende president Medvedev slappet de av i vinterlandskapet. Video: ScanpixNTB Vis mer

Den skandaleombruste italienske politikeren har også tidligere kommet med utspill om Russlands krigføring i Ukraina.

Den gang var tonen imidlertid en annen.

Støttet Krim-invasjon

Berlusconi har aktivt støttet Putins folkerettsstridige annektering av Krim-halvøya i Ukraina, og er en av svært få vestlige politikere som har besøkt Krim etter at den havnet under russisk kontroll.

I 2015 omtalte han annekteringen av Krim som «folkets demokratiske avgjørelse», ifølge Reuters. I samme åndedrag omtalte han Putin som «verdens største politiske leder».

I april gikk imidlertid Berlusconi ut og tok avstand fra Putins invasjonskrig i Ukraina.

Ifølge The Independent sier Berlusconi at han er skuffet og lei seg over Putins oppførsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer