Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får ikke tilbake penger etter avlyst skirenn

Skarverennet som skulle gått fra Finse til Ustaoset lørdag, ble avlyst på grunn av dårlig vær. 14.000 skuffede deltakerne får ikke tilbake startkontingenten på 440 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det 38 kilometer lange Skarverennet mellom Finse og Ustaoset skulle i år ha blitt arrangert for 30. gang. Tjukk tåke, nedbør og sterk vind la en tung demper på jubileet. Arrangøren, Geilo Idrettslag, valgte å avlyse rennet, noe som bare har skjedd ved to tidligere anledninger.

Rundt 1.200 deltakere fikk beskjed om å snu etter kun noen kilometer i løypene, og det er dette som oppgis som årsak til at kontingenten ikke blir betalt tilbake.

- Skarverennet var i gang lørdag morgen, og ble avbrutt. Da er det dessverre sånn at det ikke skal betales tilbake kontingent. Men vi har stor forståelse for at en del stiller spørsmål ved dette. Derfor vil vi da også vurdere dette nærmere juridisk, sier presseansvarlig for Skarverennet, John-Ragnar Aarset til NRK.

NSB satte opp 14 ekstratog i området Finse, Haugastøl og Ustaoset for å bringe de strandede skiløperne hjem. Mange av dem kom langveisfra.

NTB

REISER HJEM UTEN REFUSJON: 14 000 deltakere fikk ikke gå årets Skarverenn. Startkontigenten beholder derimot arrangøren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media