Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får ikke tips om nigerianske halliker

Oslo-politiet har ikke klart å kartlegge nettverket bak nigerianske gateprostituerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Siden januar 2007 har en egen gruppe i Oslo-politiet jobbet målrettet med å kartlegge halliker og andre som organiserer menneskehandel til Norge, etter at regjeringen for ett år siden varslet konkrete tiltak mot gateprostitusjon.

Tross dette prosjektet er antallet nigerianske prostituerte på gaten i Oslo fortsatt økende. I dag er de den største gruppen gateprostituerte.

- Å få saker på de som organiserer de nigerianske kvinnene til Oslo, har vært vanskelig, sier politioverbetjent Øyvind Nordgarden til Etterlyst.

I kveldens sending klokka 21.35 på ViaSat 4 innrømmer han at politiet har mislyktes.

- Det er bare å innrømme at det å få opp saker og etterforske saker på de som organiserer de nigerianske kvinnene til Oslo er utfordrende.

Forbud

I dag er det ifølge ProSenteret rundt 400 nigerianske prostituerte på jobb i Oslos gater.

Klagene til politiet og myndighetene strømmer på, og fra politisk hold varsles det nå at det er flertall for et forbud mot kjøp av sex.

- Grunnen til at denne loven kommer på tapetet er fordi de afrikanske har kommet. Man har så å si mistet kontrollen, byen oversvømmes av nigerianske, sier Janni Winterbauer i Prostituertes Interesseorganisasjon.

- Positiv til kriminalisering

Mens Winterbauer er kritisk til å kriminalisere sexkjøp, tror politiet at en lovendring vil virke.

- Jeg er positiv til at vi kriminaliserer sexkjøp. Det er ingen menneskerett å kjøpe sex. Jeg er helt overbevist om at det vil bli mindre attraktivt å organisere kvinner til Norge når vi har en slik lov. Det ser vi fra Sverige der gateprostitusjonen har blitt mindre, det samme vil skje her, tror Nordgarden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media