Kilder til Dagbladet:

Får ikke toppjobben

Sp-toppen gled fram som mulig finansminister, ifølge TV 2. Men Dagbladet får bekreftet at Sigbjørn Gjelsvik ikke blir ny finansminister.

Oslo 20191119. Trygve Slagsvold Vedum presenterer Senterpartiet  sitt alternative statsbudsjett for 2020. Sigbjørn Gjelsvik t.v.Foto: Vidar Ruud / NTB
Oslo 20191119. Trygve Slagsvold Vedum presenterer Senterpartiet sitt alternative statsbudsjett for 2020. Sigbjørn Gjelsvik t.v.Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

TV 2 meldte i helgen at favoritt Marit Arnstad (Sp) ikke blir finansminister, men at jobben gikk til finanspolitiker Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Mandag ettermiddag får Dagbladet bekreftet av flere kilder tett på prosessen at Gjelsvik ikke blir landets nye finansminister.

Men det er klart at Senterpartiet skal ha finansministeren i Støres nye regjering, blir Dagbladet fortalt. Spørsmålet er hvem denne personen blir, nå det nå ikke blir Sigbjørn Gjelsvik, og Sp-nestor Marit Arnstad ønskes som parlamentarisk leder på Stortinget de neste fire åra.

- Jeg kommenterer ikke detaljer på det, og vil ikke si noe annet enn at det blir en veldig god finansminister, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Støre ber om Vedum?

Gjelsvik har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag.

Mandag skriver VG at Ap-ledelsen har bedt Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum å droppe Gjelsvik, og heller få inn en finansminister som sitter i partiledelsen.

Ifølge VG ønsker Støre at Vedum selv tar jobben, noe som passer dårlig til de fleste regjeringskabaler mediene har lagt: Vedum har hele veien vært favoritt til jobben som kommunalminister.

Har sagt ja

Dagbladet vet at Støre har begynt ringerunden til sine statsråder. Til Dagbladet sier Støre at han har fått positive svar fra dem han har ringt til.

- Det gjenstår en del. Men jeg har begynt å ringe, og de jeg har ringt, har sagt ja, sier han.

Dagbladet vet at Arbeiderpartiet ønsker jevnfordelt regjeringsdelegasjon kjønnsmessig, og at utfordringen i større grad er å finne velkvalifiserte menn enn kvinner.

Kabalen

Blant de «sikre» postene de fleste medier er sikre på er at Anniken Huitfeldt (Ap) blir utenriksminister og at Ingvild Kjerkol (Ap) blir ny helse- og omsorgsminister.

Samtidig er Ola Borten Moe (Sp) storfavoritt til å bli ny forsvarsminister, og mange den andre Sp-nestlederen, Anne Beate Tvinnereim, kan bli landets nye utviklingsminister.

Ap-nestlederne Bjørnar Skjæran og Hadia Tajik skal inn i regjering, og Skjæran kan bli ny fiskeriminister. Tajik antas å få rollen som arbeids- og sosialminister.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer