Kilder til Dagbladet:

Får ikke toppjobben

Sp-toppen gled fram som mulig finansminister, ifølge TV 2. Men Dagbladet får bekreftet at Sigbjørn Gjelsvik ikke blir ny finansminister.

Oslo 20191119. Trygve Slagsvold Vedum presenterer Senterpartiet  sitt alternative statsbudsjett for 2020. Sigbjørn Gjelsvik t.v.Foto: Vidar Ruud / NTB
Oslo 20191119. Trygve Slagsvold Vedum presenterer Senterpartiet sitt alternative statsbudsjett for 2020. Sigbjørn Gjelsvik t.v.Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV 2 meldte i helgen at favoritt Marit Arnstad (Sp) ikke blir finansminister, men at jobben gikk til finanspolitiker Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Mandag ettermiddag får Dagbladet bekreftet av flere kilder tett på prosessen at Gjelsvik ikke blir landets nye finansminister.

Men det er klart at Senterpartiet skal ha finansministeren i Støres nye regjering, blir Dagbladet fortalt. Spørsmålet er hvem denne personen blir, nå det nå ikke blir Sigbjørn Gjelsvik, og Sp-nestor Marit Arnstad ønskes som parlamentarisk leder på Stortinget de neste fire åra.

- Jeg kommenterer ikke detaljer på det, og vil ikke si noe annet enn at det blir en veldig god finansminister, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Støre ber om Vedum?

Gjelsvik har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag.

Mandag skriver VG at Ap-ledelsen har bedt Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum å droppe Gjelsvik, og heller få inn en finansminister som sitter i partiledelsen.

Ifølge VG ønsker Støre at Vedum selv tar jobben, noe som passer dårlig til de fleste regjeringskabaler mediene har lagt: Vedum har hele veien vært favoritt til jobben som kommunalminister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer