Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får ikke ulv

Langedrag Naturpark får ikke lov til å ta seg av ulven som svinser rundt på utsida av gjerdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langedrag Naturpark har fått avslag på søknaden om å ta en vill ulv inn i parken. Ulven har i det siste oppholdt seg ved parken, men nå skal den skremmes vekk.

Ulven har den siste tiden lusket langs gjerde som går rundt den 40 mål store naturparken med ulvene som er blitt kjendiser gjennom TV-serien «Vi på Langedrag». Ifølge ansatte ved Langedrag oppfører villulven seg som om den vil inn.

Men Direktoratet for naturforvaltning mener det skal svært tungtveiende grunner til for å fange inn og sette ville dyr i innhegning. Direktoratet har i dette tilfellet ikke funnet noen slike grunner - selv om ulvene på innsiden er nysgjerrige på sin ville frende.

Direktoratet skal i helgen sende folk til Langedrag for å merke ulven og i neste omgang forsøke å skremme den bort fra området rundt naturparken.

Den halvannet år gamle ulven har trolig trukket til området på grunn av tilgang til mat, mener direktoratet. Gjennom tid har ulven vent seg til å være i nærheten av mennesker. Direktoratet mener dette er uheldig og vil derfor forsøke å skremme vekk ulven.

Dette er en løsning som blant andre Foreningen Våre Rovdyr har anbefalt. Dette kan for eksempel gjøres med bruk av knallskudd.

(NTB)

UTENFOR: Den omstreifende ulven slipper ikke inn på Langedrag.Illustrasjonsfoto: SCANPIX
Hele Norges coronakart